Яєчна дієта – що не голодуючи стати стрункою | Just cook! | ВКонтакте

Яєчна дієта – що не голодуючи стати стрункою | Just cook! | ВКонтакте

Плюси і мінуси яєчної дієти

Режим харчування, в основу якої входять яйця, відмінна знахідка для тих, хто не може терпіти відчуття голоду. Яйця – це вельми поживні продукти, незважаючи на свою низьку енергетичну цінність. В одному яйці міститься всього 70-90 ккал!

Вони дають відчуття ситості протягом довгого часу. До того ж яйця дуже корисні, оскільки в них міститься багато речовин, необхідних людському організму. Вони підвищують імунітет, допомагають боротися зі стресами і інфекціями, нормалізують обмін речовин. Яєчний білок перетравлюється краще риби або м’яса і містить повний набір амінокислот. Яйця так само багаті вітамінами: В2, В6, В12, Е, K..

Примітно те, що яйце засвоюється організмом на 98%, відповідно не залишиться ніяких шлаків, правда є 2 умови:

– у вас не повинно бути алергії на яйця

– для того, щоб яйце швидко (протягом години-двох) і повністю засвоїлося його краще зварити некруто.

Те, що від яєць багато користі, ми вже зрозуміли. А тепер давайте торкнемося мінусів їх частого вживання. Дієта названа яєчної невипадково – яйця необхідно їсти щодня. Чи може це завдати шкоди здоров’ю?

– Багато вчених вважають, що вживання яєць сприяє підвищенню рівня «поганого» холестерину в організмі людини. Молодих і здорових це не повинно лякати: у жовтку достатню кількість лецитину, який “врівноважує” поганий холестерин у жировому обміні. До того ж в меню яєчної дієти включено в5лику кількість овочів і фруктів, що містять натуральні антиоксиданти і рослинну клітковину. Проте все ж літнім людям, у яких є проблеми з серцево-судинною системою, варто їсти не більше 2-3 яєць на тиждень або вживати в їжу одні білки.

– Яйця можуть викликати алергію. Непереносимість буває різною – тільки білків, тільки жовтків або того й іншого. Тому, якщо є схильність до певних видів алергії, перш ніж захоплюватися вживанням в їжу яєць, краще проконсультуватися у фахівця.

– З обережністю треба ставитися до яєць тим, у кого є проблеми з нирками і печінкою.

Недавнє дослідження вчених з Університету Саррея (Великобританія) дало наступні результати: вживання в їжу курячих яєць ніяк не відбивається на рівні холестерину в крові, в яйцях переважають ненасичені жири, а рівень насичених жирних кислот зовсім невисокий.