Як поліпшити зір народними засобами – Здоров’я і харчування

Як поліпшити зір народними засобами – Здоров’я і харчування Для тих, у кого є час, можливості і засоби

Зір людини (зорове сприйняття) – процес обробки зображення об’єктів навколишнього світу, здійснюваний зоровою системою. Гострота зору залежить від щільності розташування фоторецепторів в сітківці ока і в середньому становить 1,0. Стан зору не залежить від віку. Якщо ви хочете, щоб у вас був гарний зір, можете скористатися народними засобами:

Соки для поліпшення зору.

Для поліпшення зору якомога частіше пийте сік кропиви і яблук у співвідношенні 1:1

Чорниця – невисокий сильно гіллясте чагарничок з довгим повзучим кореневищем і остроребрістимі зеленими гілками. Листя на зиму опадають, чергові, на коротких черешках, округлояйцевідние, тонкі, світло-зелені, зверху зі слабкою, знизу з різко виступаючою сіткою жилок, по краю мілкопильчасті-зубчасті, з залізякою на кожному зубці. Квітки поодинокі (рідко по 2) на коротких поникающих квітконіжках; віночок кувшінчатий, зеленуватий або рожевий, з 5 (рідше 4 – 6) трикутними відверненими назовні зубчиками; тичинок 10, не видатних з віночка, нитки їх короткі, голі, пильовики на верхівці відтягнуті в трубочки. Плід – чорно-синя з сизуватим нальотом ягода, кулястої форми, злегка плеската на верхівці, з невеликою кільцевої облямівкою, утвореною залишається після цвітіння чашечкою, в центрі якої знаходиться залишок стовпчика або невелике поглиблення на місці його прикріплення; м’якоть ягоди соковита, червоно-фіолетова, з численними дрібними насінням.

Цвіте в травні – початку червня, дозріває в липні – Авст.

Виростає великими заростями в сосниках і ялинниках чорничних, ялицево-широколистяних лісах в співтоваристві з грушанку, брусницею, суницею, Моліни, папороттю-орляком.

Сік чорниці для поліпшення зору.

Чорницю у вигляді крапель і відварів листя здавна застосовували для лікування очей. Щоразу потрібно готувати свіжі краплі. Вранці до вмивання візьміть 5-6 свіжих або заморожених і відталих ягід чорниці, які повинні бути стиглими. Разову порцію брати з парного кількості ягід, з 4 або 6 штук. Сік віджати через стерильну марлю. Кілька крапель соку розбавляю дистильованою водою, при цьому 1 краплю чорничного соку змішати з 2 краплями води. Закапувати піпеткою 1 раз на день по 1-2 краплі в кожне око. Тривалість лікування індивідуальна. Зір поліпшується через 3-5 днів.

Соки для зміцнення м’язів очей.

Сік цикорію . сік петрушки . сік селери і моркви по 30гр кожного, змішуємо і п’ємо 1 раз щодня. Ці соки відновлюють поганий зір за кілька тижнів.

Листя шовковиці для поліпшення зору.

Відвар листя шовковиці покращує зір. 1 ч. л. на 1 ст. окропу, настояти 40 хв. Прикладають до очей на 30 хв. марлеві подушечки, змочені в цьому настої.

Очанка і волошка для поліпшення зору.

Взяти 200 г подрібненого листя алое (старше 3-х років), додати 50 гр. сухих подрібнених трави очанки і 50 гр. пелюсток волошки синьої залити 0,6 л меду і 0,6 л червоного сухого червоного вина. Настояти в темному прохолодному місці 3 дні, періодично помішуючи вміст, потім на киплячій водяній бані варити 1 годину в закритому посуді, охолодити, процідити. Приймати по 1 ст л. 3 рази на день за 20 хвилин до їжі.

Петрушка для поліпшення зору.

Для відновлення зору пропустіть корінь петрушки через м’ясорубку, змішайте з медом, потім у цю суміш влийте сік лимона (приблизно стільки ж, скільки у вас меленої петрушки). Приймаючи цей засіб по 1 ч. л. за годину до їжі, ви вже через місяць-другий відчуєте помітне поліпшення зору.

Сік моркви з медом поліпшить зір.

Щодня приймати по склянці соку моркви з 1 ч. л. натурального меду. Сік повинен бути завжди свіжовичавленим. Вже через 2 тижні можна побачити позитивні зміни. Курс лікування – 1 місяць.

Зорова гімнастика.

Вправа № 1

Піднесіть долоні до обличчя, широко розчепіривши пальці. Робіть повороти головою, уявляючи, що пальці – це щось на зразок частоколу. Дивіться не на них, а крізь них у далечінь. Створиться ілюзія, що пальці рухаються. Чергуйте: три повороти із закритими очима, три – з відкритими. Робіть повороти по 20-30 разів.

Вправа № 2

Уявіть, що у вас великий аркуш паперу. Намалюйте подумки у верхньому куті аркуша квадратик. У нього впишіть гурток. Тепер поруч з ним куля. Потім намалюйте прямокутник, довга сторона якого горизонтальна. Малюючи різні фігури у розумі, ви рассляетесь. Це вправляючись можна робити кілька разів на день.

Вправа № 3

Дивіться на літери перевірочної таблиці ( скачати таблицю , листи склеїти) з різних точок кімнати.

Підійдіть впритул до таблиці, потім, покроково віддаляючись від неї, дивіться на літери. Навіть якщо ви не бачите букву, спробуйте її вгадати: уявіть, як вона виглядає.

Вправа № 4

Встаньте, витягніть вперед руку і подивіться на кінчик середнього пальця. Повільно наближайте палець, не зводячи з нього очей до тих пір, поки він не почне двоїтися. Повторіть 6-8 разів.

Вправа № 5

Здійснюйте очима повільні кругові рухи то в одному, то в іншому напрямку. Повторіть 4 – 6 разів.

Вправа № 6

Трьома пальцями кожної руки легко натисніть на верхню повіку обох очей, через 1-2 секунди зніміть пальці з повік. Повторіть 3-4 рази.

Вправа № 7

Виконувати швидкі моргання протягом 15-20 секунд.

Вправи повторювати щодня. Ця зорова гімнастика тренує очні м’язи, які відповідають за акомодацію – процес, який визначає ясність і чіткість зору. Але вправи лише трохи можуть поліпшити зір, тренування спрямовані на те, щоб людина відчувала зоровий комфорт.

Для зміцнення очних м’язів щодня повертати очне яблуко вгору, вниз і в сторони до 30 разів.

Рекомендації тому, хто багато сидить за комп’ютером:

Правильні звички зору:

1. Часто закривайте очі на кілька хвилин, щоб дати їм відпочити.

2. Вимикайте монітор комп’ютера, коли ви на ньому не працюєте, а просто сидите за столом.

3. Періодично моргайте і рухайте очима: безперервно і автоматично.

Пророслі зерна пшениці поліпшать зір.

Якщо щодня на сніданок з’їдати по 100-150 г пророслих зерен пшениці, то настане різке поліпшення зору.

Приготування зернових паростків: Зерна пшениці кілька разів ретельно промити за 24 години до вживання з розрахунку 100 г на людину. Повновагі, змочені при промиванні зерна не спливають, вода зливається з плоского судини вільно. Зливаючи воду останній раз, слід залишити її в посудині в такій кількості, щоб вона була на рівні верхнього шару зерна, але не покривала його доверху. Посудина в такому стані ставиться в тепле, але не гаряче місце, покривається не надто щільно паперовою серветкою. Через 24 години проросла пшениця (величина паростків до 1 мм) ще раз промивається в проточній воді і пропускається через м’ясорубку. Потім відразу ж заливається гарячим молоком або окропом, орієнтовно береться молока 1:1. В отриману кашу додається за смаком мед, вершкове масло. Кип’ятити кашу неприпустимо, її треба охолодити в каструлі з відкритою кришкою і відразу ж вживати в їжу. Посудина для приготування каші або киселю повинен бути емальованим, керамічним або скляним, але не алюмінієвим. Приготавливается пшениця 1 раз вранці, і відразу ж йде в їжу. При лікуванні пророслими зерновими паростками необхідно скоротити споживання хліба і борошняних виробів.

Якщо за один прийом вжита не вся пшениця (проросла), її можна зберегти в холодильнику, але не більше 2-3 днів. Вона повинна бути накрита серветкою і досить зволожена.

Кропива поліпшить зір.

Щоб поліпшити зір, щодня з’їдати по 30-50 г пагонів кропиви в будь-якому вигляді (у супах або в салатах).