Ячна дієта для схуднення на каші з ячкі

Ячна дієта для схуднення на каші з ячкі Ячна дієта

Ячна дієта, або дієта на ячної каші, дозволяє за тиждень скинути від 2 до 5 кілограмів. В основі її лежить вживання каші з ячкі – смачною і корисною крупи, що містить багато клітковини і що має низьку калорійність. Саме тому ячну кашу дієтологи і рекомендують включати в раціон всім бажаючим схуднути на кілька кілограмів.

Каша з ячної крупи дає організму достатню кількість енергії, при цьому вона менш калорійна, ніж такі популярні у нас гречана або рисова. Зрозуміло, якщо не додавати в неї цукор, варення, масло або сметану.

Ячневаякаша засвоюється довше, ніж каші з більшості інших круп, оскільки вона багата харчовими волокнами. А що містяться в ній поживні речовини і вітаміни роблять раціон дієти досить збалансованим. Ячка не підвищує рівень цукру в крові, зате зв’язує і виводить з організму зайвий холестерин, сприяє нормалізації роботи травного тракту.

Під час дотримання ячної дієти слід виключити з раціону м’ясні продукти, всі молочні і кисломолочні продукти, крім кефіру, хлібобулочні вироби та алкоголь. В якості перекусів дієтологи рекомендують овочі, фрукти, каву або чай без молока і цукру, свіжовичавлені соки і знежирений кефір. За півгодини до прийому чергової порції ячної каші потрібно випивати не менше 250 мл кип’яченої води.

Приблизний раціон харчування під час ячної дієти

Сніданок: каша, стиглий банан і кефір.

Обід: салат зі свіжих овочів, заправлений олією, щі або «порожній» бульйон, порція каші.

Полудник: свіжі фрукти (яблуко, апельсин).

Вечеря: каша і знежирений кефір.

Це тільки орієнтовний меню, ви самі можете варіювати і доповнювати його на кожен день, не відступаючи лише від головних принципів: основа раціону – ячна каша; утримуватися від заборонених продуктів, перерахованих трохи вище і, звичайно ж, не переїдати.

Дієта не заподіює незручностей і легко переноситься. Для досягнення кращого ефекту рекомендують повторювати її щомісяця, однак не варто забувати про кашу і в дні без дієти.

Рецепт ячної каші для дієти

Кашу готують без додавання олії та солі. У киплячу воду (5 склянок) засипають півкіло крупи і варять до загустіння. Потім кашу щільно вкривають і дають настоятися (30-40 хвилин). Кашу можна приготувати навіть у термосі. При такій варіанті приготування води має бути вдвічі більше, ніж крупи. Зерна ячменю заливаються окропом і настоюють.

Також:

  • дієта на ячній каші
  • Каша Кефір схуднення
  • чи можна схуднути на ячних кашах
  • ячна каша і салат для схуднення