Яблучний оцет: чи можна на ньому схуднути | Дієти

Яблучний оцет: чи можна на ньому схуднути | Дієти Дієти: Яблучний оцет: чи можна на ньому схуднути

Яблучний оцет – натуральний і корисний продукт. Він, як виявилося, не має нічого спільного з тим столовим оцтом, який ми звикли використовувати. «І даремно звикли», – кажуть експерти-дієтологи. Чому в їжу краще використовувати натуральний оцет, як виглядає справжній яблучний оцет, чим він корисний, а кому протипоказаний, а також чи можна все-таки на ньому схуднути, дізнавався Smachno. ua

Довідка Smachno. ua

Оцет – походить від грецького слова оxos – «кислий». Першими оцет відкрили греки, оцтом користувалися в стародавньому Римі, а відома єгипетська цариця Клеопатра не обходилася без нього ні за однією трапезою. В давнину оцет застосовували для лікування хвороб і важких поранень, омолодження організму.

Оцет – це не що інше як кисле вино. В процесі бродіння вина винні дріжджі «з’їдають» весь цукор, що міститься у виноградному соку, і виходить сухе вино. Якщо його залишити на повітрі, справа продовжать оцтові бактерії – вони окислюють винний спирт і перетворюють його в оцтову кислоту.

Столовий оцет і натуральний оцет: дві великі різниці

Більшість з нас знає один оцет – столовий. Столовий оцет – це розчин оцтової кислоти, який готують синтетичним шляхом – з продуктів переробки природного газу. На етикетці такого оцту зазвичай красуються написи: оцтова кислота – 6-9%, ароматизатор, барвник, консерванти.

Є й іншо9 оцет – натуральний, приготований з вина, фруктів, овочів або злаків. Його фортеця теж відрізняється від столового (наприклад, в яблучному оцті – не більше 5%), і цей оцет не має нічого спільного з тим оцтом, який ми звикли використовувати в їжу.

Натуральний оцет містить безліч вітамінів і корисних мікроелементів. Синтетична оцтова кислота, навпаки, містить некорисні речовини – альдегіди і солі важких металів. Тому підходить вона для господарсько-побутових потреб – наприклад, почистити накип у чайнику – але ніяк не в їжу.

Яблучний оцет володіє всіма корисними властивостями, які є у свіжих яблуках.