Хлібці – шкода або користь | Щоденники худнуть | Жуся | схуднення – дієти і спорт

Хлібці – шкода або користь | Щоденники худнуть | Жуся | схуднення – дієти і спорт Хлібці – шкода або користь

Опубліковано сб, 27/10/2012 – 9:44 користувачем Жуся

Щоразу, коли ем хлібці думаю: “А чи дійсно вони не приносять стільки шкоди моїй фігурі, скільки хліб і булки? Чи це все міф?” З ебе я купую завжди житні хлібці (у складі жито і висівки). І ось я знайшла таку статтю. Взято тут http://miss-/pravilnoe-pitanie/xlebczy-polza-ili-vred-sostav-kalor.

Хлібці: користь чи шкода?

Хлібці, за твердженням дієтологів, є гарною заміною звичного дріжджовому хлібу. За калорійністю хлібці трохи поступаються звичайному хлібу, при цьому володіють рядом корисних властивостей.

Хлібці: користь чи шкода?

Види хлібців

Виробляються хлібці з борошна будь-яких зернових культур. У залежності від вихідної сировини, що застосовується в їх виробництві, хлібці діляться на житні, рисові, пшеничні, гречані, пшенично-житні і мультизлаковий. Вони не містять ні цукру, ні дріжджів, які не несуть в собі нічого корисного, кромеугрози придбання зайвої ваги. Найбільш корисними є хлібці з цілісних зерен. Склад хлібців Крім злаків до складу хлібців можуть входити висівки, дроблена крупа, пророщених зерна злаків, а також кальцій, лецитин, йод, морська капуста, часник, каротин, родзинки, кріп та інші інгредієнти. Їх додають для поліпшення смакових якостей продукту, а також його корисних і поживних властивостей.

Калорійність хлібців, насправді, не набагато менше, ніж калорійність звичайного хліба. Вона дорівнює приблизно 300 ккал на 100 грамів. У цьому немає нічого дивного, якщо врахувати, що для виробництва обох видів хліба використовується однакове вихідна сировина.

Однак хлібці на відміну від хліба складаються з «повільних» вуглеводів, які поступово засвоюються організмом і надовго зберігають почуття ситості. Тобто, якщо в день будете з’їдати близько 35 грамів клітковини, що міститься в хлібцях, то одночасно ваш організм змушений буде спалювати 245 кілокалорій. Тобто 3-5 хлібців в день достатньо, щоб дочекатися ефекту схуднень і почати відчувати себе значно краще.

Хлібці для схуднення

Для схуднення існує окремий вид хлібців із зниженою калорійністю. Найкорисніші з них – це зернові з пористою структурою. Вони можуть бути приготовані з різних круп. Особливий процес обробки злаків і круп дозволяє виготовляти хлібці так, щоб на їх переробку наш організм витрачав менше сил. При цьому продукт містить крім вуглеводів великий набір корисних речовин.

міститься в складі хлібців клітковина не може бути переварена організмом, оскільки він не виробляє таких ферментів, які здатні розщеплювати целюлозу. При цьому компоненти, що входять до клітковину, добре вбирають вологу, канцерогени і токсини, виводячи їх з організму. Одночасно ці компоненти і збільшують грудку їжі, яка рухається по кишечнику, що призводить до його ефективному очищенню і сприяє прискоренню обмінних процесів. А від швидкості обмінних процесів в першу чергу і залежить процес схуднення.

Для досягнення ефекту схуднення потрібно їсти близько 50-70 грамів хлібців в день окремими курсами з невеликими перервами.

Як вибрати хлібці

Головне правило при покупці хлібців – це ретельне вивчення їх складу, зазначеного на упаковці. Не варто купувати продукт, якщо в нього включені які б то не було добавки штучного походження: ароматизатори, підсилювачі смаку, і вже тим більше генетично модифіковані продукти.

Переконавшись в натуральності компонентів, можна далі орієнтуватися на особливості власного організму. У тому випадку, якщо ви знаєте про свої захворювання, і вам рекомендовано вживати які-небудь мінеральні речовини в більшій кількості, то підбирайте хлібці з підвищеним вміст корисних для вас елементів. Так, пшеничні або ячмінні хлібці краще купувати людям, у яких проблеми з шлунком і кишечником, гречані – діабетикам, надто повним людям, а також страждають анемією, рисові – страждають частими застудами, хворобами нирок, нейродерміту і мають проблемну шкіру. Мультизлаковий хлібці підходять абсолютно всім.

Справжні корисні хлібці повинні бути такими:

* хрусткими, добре пропечений і сухими;

* рівномірні за кольором;

* зробленими з цілісних зерен або ж з цільнозерновий борошна;

* краї їх повинні бути рівними і не кришитися;

* не містити фарбників, дріжджів, модифікованого крохмалю, консервантів, антиокислювачів та ін нездорових компонентів.

Також:

  • Хлібці злакові Спорт