Харчування для жовчного міхура

Харчування для жовчного міхура Харчування для жовчного міхура

Часто, при захворюваннях жовчного міхура, у людини псується характер. Він стає дратівливим і неспокійним. А вся справа в цьому невеликому органі, який іноді доставляє нам стільки клопоту!

Жовчний міхур – орган, розташований з правого боку тіла людини, прямо під печінкою. Це «депо» жовчі, яка, під час чергового прийому їжі, викидається в кишечник для прискорення перетравлення. Розмір жовчного міхура невеликий, приблизно, з середнє куряче яйце. Всередині він заповнений тягучою, зеленуватого кольору жовчю. Про те, як зберегти цей орган здоровим на довгі роки і піде мова в нашій статті.

Корисні продукти для жовчного міхура

    Морква. болгарський перець і гарбуз. Всі ці овочі містять каротин, який, трансформуючись у вітамін А, поліпшує роботу жовчного міхура. Оселедець і тріска. Містять важливі кислоти класу Омега, і є важливою складовою жовчі. Горобина. Містить речовини, наявність яких в жовчі, поліпшує її якість в кілька разів! Капуста білокачанна. Здатна зв’язувати токсини. Бере активну участь у забезпеченні здоров’я жовчного міхура і у формуванні жовчі. Морська капуста. Містить велику кількість органічного йоду, який є профілактичним засобом від більшості захворювань жовчного міхура. Буряк. Аналогічно білокачанної капусті, володіє очисними властивостями, які з успіхом використовуються при утворенні жовчі. Яблука. Завдяки вмісту в них пектинам та залізу, вони здатні підвищити якість виділеної жовчі. Курага. родзинки і фініки. Джерело калію, який необхідний для забезпечення нормального тонусу стінок жовчного міхура. Цикорій. Покращує кровообіг та обмінні процеси, що відбуваються в жовчному міхурі. Шипшина. Завдяки вмісту великої кількості натурального вітаміну С, він відіграє важливу роль в життєзабезпеченні цього органу.

Загальні рекомендації

Для того щоб жовчний міхур був завжди здоровий і знаходився в тонусі, необхідно виконувати наступні правила:

    Нормалізувати роботу печінки (можна приймати розмелені насіння розторопші). Не допускати переїдання. Уникати переохолодження. Налагодити повноцінне і регулярне харчування. Уникати стресів.

Народні засоби для нормалізації роботи жовчного міхура

Для того щоб забезпечити нормальне функціонування жовчного міхура, слід подбати про його чистоту. Для цього підійдуть такі трави:

Для приготування складу, слід взяти всі трави в рівній кількості. Наполягають їх таким чином: три ложки суміші заливають двома склянками окропу і дають настоятися. Можна додати меду. Випити протягом дня, натщесерце. Тривалість прийому – один місяць.

Шкідливі продукти для жовчного міхура

    Міцні грибні та м’ясні бульйони – містять речовини, здатні стати причиною каменеутворення. Жирне смажене м’ясо (особливо баранина і свинина) – велике навантаження на жовчний міхур, оскільки для їх переробки, потрібна велика кількість жовчі. Хрін, редька, часник і гірчиця – надають дію, подразнюючу стінки жовчного міхура. Алкогольні напої – викликають спазм жовчного протоку і, як наслідок, застій жовчі.