Вся правда про локшину швидкого приготування » Forsfortuna. com – огляди статей, новин, пригод

Вся правда про локшину швидкого приготування » Forsfortuna. com – огляди статей, новин, пригод. Вся правда про локшину швидкого приготування

8 травня 2012

Вся правда про локшину швидкого приготування

Ми всі часто насторожено ставимося до напівфабрикатів, консервованим продуктам, приправи і соуси. Але не завжди звинувачення на їх адресу є виправданими – швидко і смачно – не обов’язково шкідливо!

Всім відомо, що придумали «швидку» локшину японці і це зовсім не заважає їм залишатися довгожителями, не дивлячись на те, що їдять вони її майже щодня впродовж півстоліття.

Природно локшину швидкого приготування ми для себе відкрили не так давно, але сумнівами, страхами і міфами про її шкідливість буквально «обросли». Напевно, вже пора виступити на захист «швидкої», напівготової, та консервованої їжі і розвінчати ці міфи.

1 МІФ. Раз локшина швидкого приготування готується майже миттєво, значить, в ній міститься щось шкідливе, що забезпечує таку швидкість.

ПРАВДА. Замішується тісто для такої лапшіци з пшеничного борошна вищого гатунку з додаванням спеціального розсолу, який і надає їй настільки пікантний смак. Далі тісто підлягає нарізці буквально на нитки і пропарюванню. Потім локшина укладається у форми і ще й обсмажується. Ось чому досить залити окропом таку локшину і через 5 хвилин вона готова. У результаті такої обробки вона втрачає тільки воду, а всі поживні речовини зберігаються. Зараз з’явилася ще й спеціальна технологія постачання продукту вітамінами, тому ви отримаєте не тільки задоволення від їжі, а й користь для організму.

2 МІФ. Чим більше їси локшину, тим більше стаєш!

ПРАВДА. Порція готової локшини містить близько 180 ккал. Така ж кількість енергії міститься в шматочку чорного хліба. А у вашому улюбленому сирному сирку все 220 ккал. Але зауважте, що сирок, хліб або ще який-небудь батончик може бути лише частиною обіду, то локшина є повноцінним обідом з розумним енергетичним змістом.

3 МІФ. Тільки шкідливі продукти можуть містити добавки з літерою «Е», і нічого хорошого від них чекати не варто!

ПРАВДА. Чи знаєте ви, що взагалі ховається під цим незрозумілим – Е? Насправді це цілком нешкідливі добавки, а іноді і дуже необхідні нашому організму. Як, наприклад, Е 160 – це бета-каротин, ми звикли називати його вітаміном А. Е 440 – пектин, який сприяє виведенню з організму токсинів, Е 330 – лимонна кислота, Е 500 – сода, а Е 101 – це рибофлавін, або вітамін В 2. Як видно, нічого шкідливого у вітамінах немає, а абсолютно всі добавки в обов’язковому порядку тестуються і перевіряються, потім отримують сертифікацію міністерства охорони здоров’я, а значить, є повністю безпечними для нашого здоров’я.

4 МІФ. Підсилювач смаку провокує звикання, своєрідну харчову залежність, так що його потрібно побоюватися.

ПРАВДА. Глютамат натрію є натрієвої сіллю глютамінової кислоти. Дана амінокислота входить до складу білків нашого ж організму. Також вона міститься в м’ясі, рибі, овочах, сирі та більшості інших продуктів, що ми вживаємо в їжу. Звикання ця сіль просто не може викликати, тому, що наркотиком не є і взагалі затверджена Інститутом харчування РАМН. Цей підсилювач смаку можна знайти в багатьох приправах, і дія його спрямоване лише на те, щоб смак страв ставав яскравіше і більш насиченою.

5МІФ. Харчуючись готової локшиною, ми збіднюємо свій раціон.

ПРАВДА. Справді, може швидко набриднути кожен день одне і те ж блюдо, захочеться чогось новенького і особливого. Але й з локшини швидкого приготування можна створювати не мала кількість страв, потрібно тільки включити свою уяву. Наприклад, локшина може цілком виступити в ролі гарніру до м’яса, а який може вийти відмінний супчик в поєднанні з овочами. Цю локшину ще незапрещается смажити, готувати з нею омлети, запіканки і салати! Загалом, якщо захотіти, можна ще стільки всього придумати, тому такий продукт – це просто знахідка для дуже зайнятих господарочок!