Від тяги до солодкого позбавить хром / відгуки прийому хрому пиколинат – на бебі. ру

Від тяги до солодкого позбавить хром / відгуки прийому хрому пиколинат – на бебі. ру Від тяги до солодкого позбавить хром

Він знижує засвоюваність солодкого – іноді на тлі цього знижується і тяга до солодкого. Але взагалі його завдання інше – посилювати анаболізм в клітці, полегшуючи проникнення всередину піт. речовин. Застосування пиколината хрому дійсно часто призводить до негативних змін в підшлунковій залозі (не пам’ятаю, діабет або що гірше). Але довгострокових ісследовангій по ньому поки немає (або не оприлюднені). Взагалі тяга до солодкого в 99% зумовлена??психологічними факторами, так що немає сенсу позбавлятися від неї фармакологічними способами.

Редіска_Кет

Читала, що пиколинат хрому дуже шкідливий.

Ledidiamond

Ось, знайшла досить-повну інфу:

Хром – мінерал, який придбав широку популярність внаслідок своєї здатності нормалізувати вміст глюкози в сироватці крові. Ця властивість може допомогти людям з явищами предіабету і з симптомами діабету другого типу (тобто з інсулінонезалежний формою захворювання). Оскільки концентрація хрому в більшості видів їжі занадто низька, щоб впливати на концентрацію цукру в крові, професіонали охорони здоров’я зазвичай рекомендують, щоб люди доповнювали свої дієти мінеральними добавками. Однак два недавніх дослідження показали, що кількість вмісту хрому в будь-яких добавках може зовсім не бути таким важливим, як хімічна форма мінералу.

Згідно з дослідженням, проведеним в Огайо (США), абсорбція різних форм хрому розрізняється. Тільки пиколинат (picolinate) хрому добре засвоюється організмом. У експеримент доведено, що при вживанні в даній формі засвоюється близько 40% цього мінералу. Абсорбція інших сполук хрому незначна і складає приблизно 1% (.). Абсорбція хрому з харчових продуктів складає приблизно 10 відсотків. Доброю усмоктуваністю відрізняється гістидин хрому, який всмоктується навіть в два рази краще, ніж пиколинат хрому.

Експерименти, розпочаті півстоліття тому, показують, що добавка хрому діабетикам і в експерименті на тварин може відновити контроль над рівнем цукру в крові. Питання про отримані даних включають не тільки те, чому терапія працює, а й з’ясування, оптимальних дози хрому.

Вчені з Бельтсвілльского дослідного центру (Beltsville research center) пов’язують дію цього мінералу на ферментні системи. Хром запускає реакцію приєднання фосфор-містять молекул до інсуліновим рецепторам. Що забезпечує супровід глюкози до клітин, зголоднілим за енергією.

Коли гормон закінчує свою роботу, вступає в дію другий ензим і «відключає» фосфорсодержащие молекули від інсулінових рецепторів, таким чином, припиняється їх активність. Хром так само інгібує дію гальмують ферментів.

Активність хрому відносно рецепторів являє гарну новину для людей, які страждають на діабет. На жаль, цей мінерал відсутня в раціоні, що складається з продуктів підданих інтенсивної обробці. Більше того, дієта, збагачена цукром, стимулює процес виведення хрому з організму. Сучасна людина, що дотримується дієти багатою рафінованим цукром потребує більшої кількості хрому, ніж п’ятдесят років тому. Слід зазначити, що зараз люди не тільки менше споживають, але і більше втрачають хрому.

Виробники добавок прагнуть зробити продукт нетоксичним, зручним для виробництва і хімічно стабільним (здатним до довгого життя на аптечних полицях). Так само віддається перевага інгредієнтам, яким легко може бути додана форма таблеток.

Це останнє міркування спонукало виробників мультивітамінів-мінеральних таблеток віддати перевагу хлориду хрому, молекули якого відрізняються невеликим розміром. Люди не хочуть приймати десять таблеток на день або ковтати одну пігулку, шокуючу їх великими розмірами. Проблема полягає в тому, саме хлорид хрому всмоктується гірше, ніж всі його сполуки. В експерименті дюжина жінок приймали 200 мікрограмів хрому у вигляді хлориду хрому, що призвело до збільшення тільки на тридцять відсотків надходження хрому в їх організми в порівнянні з їх звичайним раціоном.

Застосування нікотинат хрому (Chromium nicotinate), відомого як GTF, використовуваного як агента підвищувального толерантність до глюкози (даний препарат придбав широку комерційну популярність в останні роки) підвищує рівень споживання хрому в два рази. Попередні дослідження підтвердили, що никотинат хрому надає стабілізуючий вплив на вміст глюкози в крові. Проте на думку DiSilvestro зазначені дані можуть бути наслідком порушенням методики вмісту хрому в крові та плодом уяви. Вчені Огайо вивчали біодобавку містить никотинат хрому в поєднанні з деякими приєднаними амінокислотами. Встановлено, що таке з’єднання абсорбується в три рази краще GTF.

Однак найкращі характеристики відзначені у пиколинат хрому. У цьому з’єднанні хром з’єднаний з піколінатовой кислотою (picolinic acid). Добавки, що містять це з’єднання, збільшували надходження хрому випробуваним жінкам у шість разів. Слід, проте, відзначити, що дані дослідження були фінансовані компанією виробляє харчові біодобавки Nutrition21, яка виробляє харчову добавку містить пиколинат хрому з торговою маркою Chromax.

Існують ще кращі форми

Вчені з USDA вивчали вплив абсорбції та обміну хрому в організмі на здоров’я людини протягом тридцяти днів, під час яких піддослідні приймали пиколинат хрому. Доктор Anderson і його колеги прийшли до висновку, що найкращі результати відзначені в тому випадку, якщо пиколинат хрому застосовувався в поєднанні з незамінною амінокислотою гистидином.

Група пацієнтів Anderson отримувала комбінацію гистидина і пиколинат хрому, після того як було встановлено, що таке поєднання перевершує чистий пиколинат хрому. Дане дослідження виявило, що таке поєднання підсилює антиоксидантні властивості хрому. Проте, жодна компанія не ліцензувала дане з’єднання в якості комерційної біодобавки. Тим не менш, багато фірми реалізують її на ринку. Пиколинат хрому в поєднанні з гистидином всмоктує на 50% краще чистого пиколината.

Природні джерела хрому

Брокколі є найбільш багатим джерелом хрому. Одна порція брокколі містить в 10 разів більше хрому, ніж така ж доза зеленої квасолі, картоплі або апельсинового соку. Сучасні рекомендації щодо мінімального щоденного споживання хрому у дорослих варіюють від 20 до 35 мкг (?g), з урахуванням віку і розмірів індивідуума. Шалені жінки повинні отримувати, принаймні, 45 ?g в день. Для дітей віком від 1 до 8 років years, рекомендована мінімальна доза становить від 11 до 15 ?g. Індивідуум може отримувати таку кількість мінералу з їжею не вдаючись до добавкам. Наприклад, чашка відвареної броколі, зазвичай містить 22 ?g хрому and 85,05 грама вареної ніжки індички – 100 ?g.

Останнім часом зростає інтерес і кількість досліджень демонструють вплив добавок з хромом на людей з діабетом або схильних до цього захворювання. Проте потрібні набагато більш високі дози хрому для того, щоб було відзначено істотне поліпшення. Наприклад, в лабораторії Андерсена (Anderson) в даний час тестує дію близько 1,000 ?g хрому в день у дітей з діабетом другого типу.

Редіска_Кет

Поглиначі БАД напевно зустрічалися з Пиколинат хрому (chromium picolinate). Ця речовина дуже часто входить до складу добавок для зниження ваги. Одним словом, якщо в добавці для зниження ваги зібрали більше трьох компонентів, шукайте серед них пиколинат хрому. Але про цю речовину можна прочитати не тільки на баночках з БАД. В одному з номерів «Журналу Американської медичної асоціації» (JAMA) опубліковано матеріал про Пиколинат хрому. Це впливове видання рідко приділяє увагу БАД – адже вони не є ліками. Але на цей раз привід був серйозним: пиколинат хрому запідозрили в канцерогенну дію. Наведемо статтю з невеликими скороченнями:

«Люди, що застосовують пиколинат хрому, можуть збільшити м’язову масу і зменшити кількість жиру в організмі – обіцяє реклама БАД. Минулого місяця, на зустрічі Американського хімічного товариства в Каліфорнії, дослідники з Університету Штату Алабама, повідомили, що пиколинат хрому, можливо, є канцерогенною речовиною. Карен Ватерхан показав у лаборатоні експериментах, що пиколинат хрому, очевидно, стимулює в клітинах розщеплення хромосомної ДНК. Ісследователі з Штату Алабама повідомили, що коли пиколинат хрому взаємодіє з вітаміном С, утворюються побічні продукти, які реагують з киснем, виробляючи при цьому потужні гідроксольние радикали, що ушкоджують ДНК. Ці механізми і є канцерогенними, вони призводять до озлокачествлению клітини.

Джон Вінсент (хімік з Алабами) закликав учених розробляти речовини, з яких хром добре засвоюється, і не пошкоджує ДНК, як це робить пиколинат хрому.

Лаконічне ДНК – це дезоксирибонуклеїнова кислота. З цієї речовини зроблені наші гени, які, в свою чергу, упаковані в хромосоми, що знаходяться в ядрі клітини.

Зміни в структурі ДНК називають мутаціями. Коли вони відбуваються в статевих клітинах (яйцеклітини і сперматазоідов). це призводить до природженої потворності, коли в звичайних клітинах – до ЇХ ЗАГИБЕЛІ АБО переродження в злоякісну. Так що звинувачення на адресу пиколината хрому досить серйозні ». А тепер замисліться, чи варто ризикувати своїми майбутніми дітьми чи здоров’ям?

Також:

  • Відгукипроприйманняхрому