Три ароматних кексу від Алли Ковальчук та Яни Соломко («Все буде смачно!”) | Зоряний рецепт

Три ароматних кексу від Алли Ковальчук та Яни Соломко («Все буде смачно!”) | Зоряний рецепт Три ароматних кексу від Алли Ковальчук та Яни Соломко («Все буде смачно!”)

п’ятниці, 30 Травня 2014

Ми всі дуже любимо домашні кекси – ароматні, ніжні, повітряні! Але якщо раптом у вас поки не вийшов ідеальний кекс, не турбуйтеся, адже сьогодні ви навчитеся його готувати! Своїми секретами приготування смачних кексів поділиться з нами Алла Ковальчук. Разом з нею і з гостею програми Яною Соломко зробити це буде неймовірно просто і цікаво!

Яна Соломко запам’яталася глядачам шоу «Холостяк» своєю добротою і безпосередністю і саме після шоу розпочався пік її популярності. І здавалося б, в її житті зараз все налагодилося, але тільки кулінарні невдачі не дають спокою.

Саме тому Яна прийшла на передачу – навчитися готувати ароматний кекс для себе та своєї коханої людини, який до цього ніяк у неї не виходив. А навчить її цієї майстерності наш постійний експерт Алла Ковальчук, в цьому відео вона розповість про те, як приготувати відразу три види кексів – «Класичний з цукатами та родзинками», «Фунтовий шоколадний» і «Сирний кекс»!

Класичний кекс з цукатами та родзинками («Все буде смачно!”)

Для тіста:

    Цукор – 500 г Яйця – 6 шт Вершкове масло – 250г Борошно – 480 г Сода – 1/2 ч. л. Сметана – 250мл

Для начинки:

    Ізюм – 100 г Цукати – 100 г Кориця – 1/2 ч. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Перетираємо масло з цукром дочиста, додаємо корицю.

Відділяємо білки від жовтків. Білки відправляємо в холодильник. Додаємо жовтки в олійно-цукрову суміш по одному, щоб поступово і рівномірно розмішати їх до однорідної консистенції. Разом з жовтком втручаємося в тісто по 1 ст. л. сметани і 2 ст. л. борошна. Ретельно перемішуємо отриману масу лопаткою в одному напрямку.

Заливаємо родзинки на 5 хв окропом, зливаємо воду, висушуємо паперовим рушником. Ізюм та цукати обвалюють у борошні, додаємо в тісто, акуратно перемішуємо. У залишки борошна додаємо гашене соду, втручаємося в тісто. У чистому посуді збиваємо білки до стійкої піни. По частинах акуратно вводимо в тісто. Перемішуємо.

Змащуємо форму вершковим маслом. Заповнюємо тестом на 3 4 об’єму. Випікаємо кекс 40 хвилин при 180 градусах. Після даємо охолонути, прикрашаємо цукровою пудрою.

Цукати («Все буде смачно!”)

    Шкурка апельсина – 2 шт Шкурка лимона – 1 шт Сіль – 1 ч. л. Цукор – 225 г Вода – 125 мл Лимонний сік – 1 ч. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Шкірку апельсинів і лимона заливаємо гарячою водою, додаємо сіль і ставимо варитися на 10 хвилин. Після чого промиваємо шкірку під проточною водою. Заливаємо знову свіжою водою і варимо ще 10 хвилин, але вже без солі. І знову повторюємо всю процедуру. Сіль не додаємо.

Готуємо цукровий сироп. Доводимо його до кипіння, додаємо лимонний сік і занурюємо туди тричі проварені скоринки. Уварюємо на мінімальному вогні 15 хвилин. Після чого відкидаємо цукати на друшляк і зливаємо сироп в окремий посуд. Потім розкладаємо цукати на пергаменті для просушування. Сушимо при кімнатній температурі. Готові цукати пересипаємо товстим шаром цукру або пудрою, складаємо в скляний посуд і накриваємо пергаментом.

Фунтовий шоколадний кекс («Все буде смачно!”)

    Борошно – 100 г Цукор – 200 г Вершкове масло – 200 г Яйця – 4 шт Какао – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Змішуємо міксером масло і цукор до м’якої повітряної маси. Після чого вводимо в суміш яйця – по одному, кожен раз ретельно перемішуючи. Змішуємо какао і борошно. Просіваємо.

Потім акуратно втручаємося в масляну суміш. Виливаємо в підготовлену форму. Прикрашаємо штрейзелем (кондитерська крихта).

Для приготування штрейзеля необхідні: мука, цукор, вершкове масло, жовток. Всі вимішуємо і перетираємо до утворення великої крихти. Для отримання дрібної крихти просіюємо отриману масу через сито. Посипаємо крихтою кекс. Випікаємо при температурі 175 С протягом 45-50 хвилин.

Сирний кекс («Все буде смачно!”)

    Борошно – 270 г Розпушувач – 2 ч. л. Суха гірчиця – 2 ч. л. Цукор – 1 ст. л. Сіль – 1/2 ч. л. Яйця – 2 шт Рослинна олія – ??3 ст. л. Молоко – 225 мл Тертий мармуровий сир – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Змішуємо окремо рідкі та сухі інгредієнти до повного з’єднання. Потім «рідку» частину виливаємо в «суху». Акуратно перемішуємо ложкою тісто знизу вгору. Заважаємо до тих пір, поки вся борошно не зволожиться. Для цього знадобиться зробити десь 10-15 рухів ложкою. Додаємо натертий сир.

Викладаємо тісто в будь-яку зручну форму. Випікаємо при 175 градусах близько 40 хвилин.

Також:

  • рецепт квашеной капусты от аллы ковальчук
  • рецепти алли ковальчук все буде смачно
  • рецепт квашеной капусты
  • квашеная капуста рецепт от аллы ковальчук
  • квашеная капуста от аллы ковальчук рецепт
  • Маковий пирог от али ковальчук
  • Алла Ковальчук рецепт київського торта у Все буде добре
  • маковий пиріг алли ковальчук рецепт
  • все буде смачно рецепты аллы ковальчук кекси
  • кулінарні рецепти алли ковальчук