Схуднути за допомогою яблучного оцту | Успішна Ліга

Схуднути за допомогою яблучного оцту | Успішна Ліга Як схуднути за допомогою яблучного оцту

19 серпня 2012

автор: admin

Схуднення за допомогою яблучного оцту – абсолютно безпечний для організму спосіб, але…

При цьому дуже важливо дотримуватися правильного дозування. Перевірено на собі.

І хоча вага при цьому йде дуже повільно, зате потім він вже не повертається.

Крім того, дослідження вчених показують, що яблучний оцет має ph близьке до ph людського організму. Це означає, що його можна вживати всім людям.

Яблучний оцет – це воістину універсальний засіб: і приправа, і ліки, і косметолог.

ЯК яблучного оцту впливу на організм?

У медицині існує таке поняття як інсулінорезистентність, або підвищена концентрація інсуліну в плазмі крові. Призначення інсуліну, який виробляє наша підшлункова залоза – нормалізувати рівень цукру в крові.

З плином років, швидкість обмінних процесів в нашому організмі знижується, і нам вже потрібно набагато менший, ніж у молодості, кількість харчових джерел енергії.

Невитрачені джерела енергії (жири, білки і вуглеводи) перетворюються на цукор, який має властивість накопичуватися в жирових клітинах.

Переповнені глюкозою, тобто резистентні, жирові клітини не впускають до себе інсулін – ні для нього вільного місця.

Підшлункова залоза, прагнучи переварити цей зайвий цукор, виробляє підвищену кількість інсуліну, на який резистентні клітини з часом взагалі перестають реагувати.

В результаті цього в крові підвищується і рівень інсуліну (гіперінсулінемія) і рівень цукру. Виходить щось схоже на замкнене коло.

Цукор, перетворюючись в жир, відкладається в жирових клітинах. А коли в клітинах не залишається вільного місця, то цукор так і залишається в крові, від чого у людини виникає цукровий діабет другого типу.

Ось чому майже всі люди, які мають надлишкову вагу, часто страждають і діабет.

Для того щоб позбутися зайвої ваги, треба врегулювати рівень інсуліну в крові.

Це можна зробити тільки шляхом зміни харчової поведінки.

Одним з помічників в цьому випадку може стати яблучний оцет.

Відповідно до проведених досліджень, яблучний оцет має властивість знижувати пікову висоту рівня інсуліну в крові.

Учасники дослідження були розділені на кілька груп, які за сніданком брали різної концентрації яблучний оцет з скибочкою білого хліба.

Ті групи випробовуваних, які вживали яблучний оцет вищої концентрації, в результаті показували більш низький рівень інсуліну в крові.

Крім того, ці учасники дослідження показали найвищий рівень ситості.

В результаті таких досліджень вчені прийшли до наступного висновку: продукти, що містять оцтову кислоту, тобто, які зазнали ферментації і маринування, мають здатність нейтралізувати інсулінові піки і підвищити рівень ситості після прийому їжі.

Ура! Тепер «шкідливі» мариновані огірочки і помідорчики можна вважати корисними! Що вже тут говорити про квашених овочах і фруктах – це, виявляється, просто ліки!

ЩЕ ОДИН СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ яблучного оцту

Перестиглі яблука дрібно нарізати, покласти в емальовану каструлю, і залити гарячою водою (не окропом) так, щоб вона покрила їх повністю.

Додати туди цукор з розрахунку: 50-100 г на кожен кілограм яблук (чим солодший яблука, тим менше кладіть цукру).

Потім каструлю з яблуками поставте на 2 тижні в тепле місце (але не на сонці!) для первинної ферментації, тобто бродіння, при якому цукор перетворюється на алкоголь.

Обов’язково треба кілька разів на день помішувати цю суміш, щоб з’явилася на поверхні біляста плівка (цілюща «оцтова матка») потрапляла в розчин.

Коли пройшли два тижні, цю рідину треба процідити через марлю, вилити в скляну посудину, не доливаючи до верху, і залишити бродити ще на 2 тижні – це другий етап бродіння. Тепер уже наш алкоголь перетвориться на оцет.

Після другого двох тижнів наш яблучний оцет готовий. Запах у нього вийшов досить різкий і колір злегка мутний.

Розливаємо яблучний оцет у пляшки, не доливаючи до верху на 5-7 см, герметично закупорюють пробками, якщо треба, заливаємо воском, і зберігаємо в прохолодному темному місці.

ДОЗУВАННЯ яблучного оцту ДЛЯ СХУДНЕННЯ

Дві чайні ложки яблучного оцту на склянку води – це розчин, схожий за своїм складом на склад шлункового соку людини.

Шлунковий сік у досить великих кількостях необхідний шлунку для перетравлення важкої, жирної їжі і білка. Адже, чим швидше переробляється їжа в шлунку, тим менше токсинів і шкідливих речовин у ньому залишається. А це означає, що ризик виникнення шлункових хвороб і жирових відкладень різко скорочується.

• Розведіть в 1 склянці питної води 2 чайних ложки яблучного оцту, і випийте цю воду після їжі, або в самому кінці трапези. Якщо такий розчин приймати щодня, 3-4 рази на день, то незабаром ви позбудетеся від зайвих кілограмів, і більше їх не наберете.

• Ранковий освіжаючий і тонізуючий напій: в 1 склянці холодної або злегка теплої води розчинити 1 ст. л. яблучного оцту і 1 ст. л. меду. Такий напій можна пити всім, навіть цілком здоровим людям.

будьте обережні!

Не намагайтеся збільшити дозу яблучного оцту, думаючи, що це прискорить процес схуднення. Навпаки – тут ви можете собі нашкодити.

Яблучний оцет – це кислота, і з нею треба поводитися обережно!

Спосіб схуднення за допомогою яблучного оцту дуже повільний. Результат з’явиться не відразу, а тільки через кілька місяців. Зате ніякої шкоди своєму організму ви не завдасте.

Крім того, вам не доведеться міняти свій раціон, а також вдаватися до яких-небудь дієт і фізичних навантажень. Ніякого ризику і набору колишнього ваги!

Автор demilara

Також:

  • на скільки можна схуднути на яблучно оцтовій дієті
  • оцет для похудання рецепти
  • призначення яблучного оцту