Список самих низькокалорійних продуктів для схуднення

Список самих низькокалорійних продуктів для схуднення Найкращі низькокалорійні продукти

Стаття опублікована в підрозділі Калорійність продуктів (що є частиною розділу Продукти).

Сьогодні в світі так багато людей страждають від надмірної ваги, що вже практично неможливо встежити за безперервним потоком з’являються нових дієт, спортивних методик, таблеток та інших чудодійних методів схуднення.

Причому більшість з нас настільки Зледащіли, що чекає зменшення ваги практично без будь-яких дій, а адже починати-то потрібно з найпростішого – правильного і здорового харчування.

Якщо скласти свій раціон з розумом, можна дійсно досить швидко і ефективно зменшити зайву вагу.

Фахівці рекомендують «товстунам» і «товстушкам» додавати до свого меню самі низькокалорійні корисні продукти харчування.

У даному випадку дуже важливо звертати увагу також на їх корисні та шкідливі властивості, адже потрібно думати не тільки про зайві кілограми, але і про своє здоров’я.

Так давайте ж дізнаємося, які продукти є найбільш низькокалорійними.

Огляд деяких низькокалорійних продуктів

При виборі продуктів для схуднення звертайте увагу на їх низьку калорійність і на те, скільки користі вони зможуть принести конкретно вашому організму.

Картопля в фользі в духовці. звичайно не є низькокалорійним стравою, але воно досить смачне.

Скільки хвилин варити яйця вкурутю? Відповідь тут.

Брокколі

У 100 г цього овочу міститься всього 33 ккал.

Брокколі володіє масою корисних якостей, так як до її складу входять білки, кальцій, магній та інші важливі речовини.

Цей продукт, як стверджують фахівці, здатний запобігати ракові захворювання.

Щоб вона зберегла максимум корисних речовин, її не можна переварювати.

Даний овоч не рекомендується вживати при захворюваннях підшлункової залози і при підвищеній кислотності шлункового соку.

Морква

У 100 г моркви міститься 35 ккал.

Цей овоч є незамінним джерелом каротиноїдів.

Смачна морквина має антиоксидантну дію, благотворно впливає на зір, зміцнює імунітет і посилює кишкову перистальтику, тому дуже корисна для організму.

Протипоказань до вживання у даного овоча немає, хіба що алергія на даний продукт.

Перець чилі

Калорійність перцю чилі – всього 20 ккал на 100 г.

Зрозуміло, що багато даного товару не з’їж, однак навіть невелика кількість принесе користь організму.

Гострий перець здатний стимулювати вироблення мозком натурального анальгетика.

Крім того, шлунок при вживанні даного продукту виробляє мукус – це речовина є профілактикою виникнення виразки шлунка.

Вживання перцю чилі має бути помірним, в іншому випадку можуть виникнути проблеми з травним трактом.

Артишок

У 100 г артишоку міститься приблизно 40 ккал.

Завдяки комплексу ензимів і цукрів даний продукт нормалізує рівень цукру в крові.

Крім того, артишок покращує травлення і живить організм калієм, кальцієм, магнієм і залізом.

Фахівці не рекомендують вживати артишок при гастриті зі зниженою кислотністю, індивідуальної непереносимості та гіпотонії.

Чорний, зелений та білий чай

У цьому дуже корисному напої взагалі немає калорій!

Чай є найбагатшим джерелом антиоксидантів, які запобігають виникненню хвороб серця.

Всього 4 чашки чаю в день і ви знизите на 50% вірогідність інфаркту.

Крім того, даний напій служить профілактикою раку сечового міхура і раку шлунка.

При вживанні достатньої кількості чаю можна убезпечити свої зуби від карієсу, так як в напої міститься багато фтору.

Чорний, зелений або білий чай – це прекрасний протизапальний, протиспазматичний і антиалергенне засіб.

Якщо ви страждаєте запорами, вживання зеленого чаю зведіть до мінімуму.

Для тих, хто сидить на дієті

Якщо ви шукаєте продукти, в 100 г яких міститься менше 40 ккал, зверніть увагу на наступні овочі, фрукти і ягоди:

    огірки, квашену капусту, баклажани, редис, зелена цибуля, спаржу, шпинат, селера і болгарський перець;

грейпфрут і лимон; кавун, аличу, айву, ожину, суницю і вишню.

Продукти, що містять 40-50 ккал в 100 г:

    ріпчасту цибулю, часник, хрін, петрушка і буряк;

апельсин, гранат, груша, диня, ківі, персик, хурма та яблука; брусниця, агрус, черешня, малина і чорниця.

З ситних низькокалорійних м’ясних продуктів можна виділити нежирну телятину, курку, кролика, пісну яловичину, індичку, а також нирки і серце.

Морепродукти і риба, містять мало калорій, – це кальмари, креветки, краби, камбала, короп, річковий окунь, путасу, судак і щука.

Молочні продукти теж можуть бути низькокалорійними.

В даному випадку потрібно звертати увагу на такі низькокалорійні білкові продукти, як молоко, сир і кефір з позначкою на упаковці «0% жирності».

Калорійність курячого бульйону з грудки не перевищує допустимої норми для раціону худне.

Так само невіліка калорійність щей з квашеної капусти. Детальний рецепт можете знайти тут.

Якщо ви любите солодощі, але боїтеся поправитися, можете в невеликій кількості вживати низькокалорійні пастилу, зефір і мармелад.

Існують і самі низькокалорійні хлібобулочні вироби. До таких продуктів можна віднести хлібці і житній хліб.

Також:

  • список калорійність продуктів при дієті