Сочевиця для схуднення

Сочевиця для схуднення Сочевиця для схуднення Несправедливо забута сочевиця

Сочевиця – однорічна трав’яниста рослина сімейства бобових. Давним-давно – в середні віки – сочевиця була одним з основних страв на Русі. З неї пекли хліб, готували юшку. Але, з появою картоплі, вона все рідше стала з’являтися російською столі і поступово практично зовсім пропала. Сьогодні в магазині скоріше можна зустріти імпортну сочевицю, ніж російську. Багато росіян її навіть не пробували ніколи. А адже не справедливо забута сочевиця не тільки дуже корисна, при правильному споживанні, вона сприяє схудненню.

Корисні властивості сочевиці

Почнемо з того, що сочевиця багата рослинним білком. У зерні сочевиці присутні наступні мікроелементи: бор, кобальт, мідь, цинк, йод, марганець, молібден, вітаміни А, РР і групи В. Сочевиця здатна замінити в раціоні крупу, хліб і якоюсь мірою – м’ясо.

Магній корисний для нервової системи і серця. Подаючи сочевицю з салатом зі свіжої зелені, червоних перців, помідорів, ми забезпечимо більш високе засвоєння заліза.

Сочевиця – це відмінне джерело триптофану. При попаданні в організм, він звертається в серотонін. Брак серотоніна призводить до виникнення тривожних станів і депресії. У сочевиці присутні ізофлавони, що уповільнюють розвиток раку грудей. Ізофлавони при обробці не знищуються і зберігають свої властивості в консервованої та сушеної сочевиці.

Багато сортів сочевиці можна вживати страждають цукровим діабетом. Відвар допомагає при сечокам’яній хворобі. Чечевичное пюре полегшує стан при колітах, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки. Сочевична каша нормалізує діяльність сечостатевої системи, стимулює обмін речовин і підвищує імунітет. У вареній сочевиці зберігається багато мінералів і вітамінів.

Сочевиця для схуднення

Оскільки сочевиця є джерелом білка і складних вуглеводів її можна сміливо включити в свою програму схуднення (наприклад, в дієту “Мінус 60”). Червона сочевиця вариться швидше (12 – 15 хв.), Ніж бура (20 – 25 хв.). У вегетаріанських дієтах для схуднення сочевицю використовують замість м’яса.

Сочевична дієта

Розрахована на 7 днів, можна повторити через місяць.

Сніданок: Йогурт + фрукт будь-хто.

Перекус: 200 мл соку + фрукт будь-хто.

Обід: Перемішати 2 столових ложки відвареної чечевиці з 3 столовими ложками відвареного рису, краще коричневого. Заправити 2 чайними ложками рослинного масла, додати за смаком соус – соєвий або томатний, додати зелень.

Перекус: суп-пюре з сочевиці (в 300 мл води зварити 2 столових ложки сочевиці і подрібнити в блендері, додавши сіль і зелень за смаком).

Вечеря: 200 г відвареної сочевиці + зелень.

Перед сном: 200 мл кефіру.