Смузі для схуднення

Смузі для схуднення Смузі для схуднення

Схуднути легко і смачно допоможе смузі дієта.

Слово смузі від англ. Smooth, що означає однорідний. Являє собою однорідну суміш, напій з фруктів, ягід або овочів, подрібнених в блендері до однорідного стану. Готувати швидко і просто. Напій виходить одночасно і легкий і поживний.

Смузі можна пити через трубочку, а можна їсти ложечкою.

Цей напій виник в Англії і швидко став популярний в якості офісного перекушування (ланчу). Адже смузі поживний і швидко відновлює сили.

В смузі, на відміну від соку залишається вся м’якоть фруктів і овочів. А це безліч найцінніших мікроелементів і вітамінів.

Смузі дуже ситний, по консистенції ближче до їжі, а не напою.

В смузі багато корисної клітковини, необхідної для роботи кишечника.

Смузі легкий для перетравлення, створює в шлунку відчуття легкості.

Крім того він смачний і низькокалорійний. Але для схуднення, потрібно враховувати, і з яких фруктів він приготований. Вони бувають дуже навіть калорійні. І замість схуднення може трапитися зворотний ефект.

Худне не варто захоплюватися і висококалорійними добавками типу щербета, морозива, вершків, бананів і винограду. Їх можна замінити низькокалорійними кефіром, йогуртом, додати трохи меду для солодощі.

З овочів також можна готувати смузі.

Смузі для схуднення краще не пити, а повільно їсти ложкою. Коли ви худнете і обмежуєте себе в їжі, потрібно дати організму відчути весь процес насичення.

Як готувати смузі

Перед приготуванням фрукти потрібно очистити від шкірки, насіння. Непогано виходить, коли беруться протилежні по щільності плоди. Наприклад, щільне яблуко і соковитий апельсин. Тобто один фрукт по консистенції твердий, а інший більш соковитий. А якщо змішати кислі і солодкі плоди смак вийде більш цікавим. У занадто густий напій можна додати молоко, вершки, кубики льоду.

Гурмани в смузі додають прянощі і спеції, а також мелені горішки, імбир, м’яту і пр.

Смузі для схуднення можна використовувати в різних варіаціях.

Якщо просто потрібно підтримати вагу, то можна їсти його як перекушування – на полудень або другий сніданок. Як повноцінний прийом їжі.

Можна спробувати смузі в якості одного дня розвантаження.

Для цього по 200 грамів потрібно їсти протягом дня через 2 -2,5 години. А в перервах пити зелений чай, воду.

Смузі дієта може бути більш суворою, коли потрібно їсти смузі. Інший варіант смузі дієти, коли вживають і трохи твердої їжі.

Сувора смузі дієта розрахована на 7 днів.

Є тільки смузі 3 – 4 рази на день.

Триденну смузі дієту, більш щадну для тих, що худнуть витримати легше.

Просто 2 -3 прийому їжі замінюють фруктовими або овочевими смузі. А в час, що залишився можна їсти тверду їжу, наприклад гречу або рис або нежирні рибу і м’ясо, молочні продукти.

Схуднення на смузі відбувається за рахунок низької калорійності і через те що клітковина овочів і фруктів проходять по травному тракту і немов губкою прочищають кишечник, змушуючи його працювати активніше. Людина відчуває легкість, зменшується обсяг живота.

Перед жорсткої смузі дієтою потрібно підготувати організм.

За пару днів потрібно підготуватися до дієти. Обмежте калорійність до 1200 калорій. Приберіть з раціону все жирне, солоне, солодке, смажене. Замініть їх на відварні, рибні страви, каші, крупи. Налягайте на овочі та фрукти, а також кисломолочні продукти, але так щоб вся калорійність денного раціону становила не більше 1200 калорій. Чай теж краще пити несолодкий. Важливо їсти часто, але потроху, щоб шлунок звикав до менших обсягів. Не забувати пити чисту воду між прийомами їжі.

Смузі дієта триває один тиждень. Вважається, що можна схуднути на 2 – 4 кілограми.

Особливої??меню немає. Просто 6 -7 разів на день потрібно їсти смузі та інші рідкі продукти невеликими порціями. Чергувати овочеві і фруктові смузі. Можна змішувати фрукти і овочі. Але так щоб на один прийом їжі виходила порція рівна склянці (250 грамів).

Намагайтеся їсти через рівні проміжки часу.

Дозволяється тільки рідка їжа. Можна з’їсти трохи нежирного бульйону курячого, рибного або м’ясного. Але звичайно без м’яса і риби.

Можна їсти та іншу рідку їжу: молоко і молочні продукти, кисіль, желе, відвари трав. Не можна тільки солодку газовану воду.

А ось виходити з дієти слід поступово. Протягом двох тижнів додавати в раціон тверді продукти. Збільшуйте калорійність харчування від 1000 калорій плавно до 1500 калорій в кінця. Але після цієї дієти не слід різко збільшувати калорійність харчування. Пийте більше води.

! Є протипоказання: захворювання шлунка, підшлункової, печінки, жовчовивідних шляхів, захворювання кишечника, гострі і хронічні. Так як раціон містить багато клітковини і харчових волокон. Це додаткове навантаження на травну систему, прискорюється перистальтика кишечника, молочний цукор при зниженій активності ферментів викликає дискомфорт, відчуття тяжкості, здуття і бродіння.

Плюси дієти: достатня кількість прийомів їжі і рідини. Недоліки: відсутність білка в їжі, подрібнена і протерта їжа призначається тільки за медичними показниками і не може бути основою постійного живлення.