Смачна дієта: без стресу до ідеальної ваги. Системи живлення

Смачна дієта: без стресу до ідеальної ваги. Системи живлення Схуднення для всіх: дієта для ідеальної ваги і міцних нервів

Щороку з’являються численні модні дієти і обіцяють створити диво, але жодна не допомагає управляти вагою протягом довгого часу. Доктор Жан-Мішель Коен у книзі “Дієта парижанки” пропонує простий метод збалансованої дієти, заснованої на медичних знаннях та пристосованої до сучасного способу життя.

Дієти, які обіцяють швидке і легке схуднення, дуже привабливі, але рідко дозволяють вам досягти мети або утримати вагу. Паризька дієта покликана навчити, як знову привести в гармонію свій звичний раціон. Практичні і реалістичні принципи допоможуть зберегти здоров’я і новий вагу. Меню на кожен день складено так, щоб отримувати достатню кількість поживних речовин без заборони будь-яких груп продуктів і не зриватися.

Паризька дієта пропонує, але не нав’язує (і це важливо) три етапи:

    “Кафе” – необов’язкове швидкий початок, на якому можна втрачати до півкіло на день протягом максимум 10 днів; “Бістро” – на ньому скидають 3,5-5 кг за два-три тижні; “Гурман” – на ньому можливо без праці скинути ще 3,5-5 кг за перший місяць і потім худнути ще на 3-4 кг кожен місяць протягом як мінімум 3 місяців.

До кожного етапу складений свій список порад і рецепти страв.

Кафе

Етап “Кафе” необов’язковий – це спосіб підштовхнути організм до того, щоб почати худнути.

Він призначений для здорових дорослих людей, які хочуть на самому початку дієти швидко схуднути на кілька кілограмів, щоб це дало їм мотивацію діяти далі. Він спеціально складений так, щоб бути важким, але недовгим, тому що кожен скинутий кілограм підштовхуватиме вас до подальшого схудненню і допоможе довго залишатися на паризькій дієті. Однак ця частина дієти дуже сувора, і її можуть дотримуватися тільки здорові люди. На етапі “Кафе” ви повинні обов’язково приймати полівітаміни і магній. У будь-який момент переходите на етап “Бістро”, якщо відчуєте втому або у вас виникне відчуття, що дієта дуже сувора. Але ні в якому разі не можна переходити з “Кафе” безпосередньо до нормального харчування.

Після “Кафе” обов’язково потрібно дотримуватися “Бістро» не менше тижня і потім “Гурман» не менше двох тижнів.

Етап передбачає вживання великої кількості рідини: коктейлів, пюре, супів і таких напоїв, як вода, чай і чорний кави.

Принцип харчування дуже простий: низькокалорійний раціон, багатий мінералами, вітамінами і мікроелементами. Супи притупляють відчуття голоду: вони дуже ситні завдяки високій живильній цінності. Овочеві супи містять особливо багато клітковини і рідини, тому вони низькокалорійні. Є знаменита французька дієта на капустяному супі, яка прославилася свого часу; це був справжній хіт: вона розійшлася по всьому Інтернету, її копіювали і передавали один одному в усьому світі, і незліченну кількість людей використовували її як ефективного способу швидко схуднути.

У напоях не повинно бути цукру, але ви можете додати в них цукрозамінники, такі як стевія і аспартам. Якщо після прийому їжі ви все ще відчуваєте голод, можете додати тарілку приготованих на пару овочів, зелений салат, ендівій (салатний цикорій) або іншу зелень, окропивши їх лимонним соком.

Приклад меню на 1 день

Сніданок

Бананово-грушевий молочний коктейль

    1 невелика груша (приблизно 85 г), очищена і порізана кубиками, 1 маленький банан (приблизно 80 г), очищений, 1 склянка (240 мл) знежиреного молока, 1 ч. ложка підсолоджувача.

Підготовка . 3 хв.

Готово через . 3 хв.

З’єднайте всі інгредієнти в блендері і подрібніть до отримання однорідної маси. Подавайте охолодженим або з льодом.

Обід

Кабачки з сиром

    1 середній кабачок (близько 110 г), вимитий і порізаний кубиками, 1 зубчик часнику, роздавлений, 140 г сиру 1%-ної жирності, Шнітт-лук (цибуля-різанець) за смаком, дрібно нарізаний.

Горіхи

30 г твердого сиру (чеддер, пармезан)

Вечеря

Суп з цибулі-порею

    3 великих черешка цибулі-порею (приблизно 230 г), очищені і тонко нарізані, 2 склянки (близько 470 мл) знежиреного курячого бульйону з пониженим вмістом солі, чорний перець, 2 ст. ложки свіжого шніт-цибулі, дрібно нарізаного.