Секрети краси Лариси Вербицької – 7Дней. ру

Секрети краси Лариси Вербицької – 7Дней. ру Секрети краси Лариси Вербицької

Лариса Вербицька (Фото: Марк Штейнбок)

Однією з найвідоміших телеведучих країни Ларисі Вербицької 30 листопада виповнюється 54 роки. Вам не віриться? Нам теж. А зірка стверджує, що секрет її нев’янучої краси простий: гречана каша без солі, масаж і ніяких дієт.

Зайва вага – загроза для кожного

Зайва вага – загроза для кожного, і особливо для того, хто ледачий по відношенню до себе. Необхідно постійно думати про те, що ти їси і в якій кількості. Чудес не буває! Людина – це машина, яка повинна справно працювати: колеса – крутитися, мотор – видавати потужність. А їжа – це наше паливо. Чим воно якісніше, тим краще працює «машина». Тому харчуватися треба грамотно, збалансовано, щоб в організм потрапляли всі необхідні речовини.

«Навіть на відпочинку не дозволяю собі солодкого і мучного. Знаю, що, якщо дам слабину, весь відпустку буду відчувати почуття провини » (Фото: Олена Сухова)

Жодного разу в житті не сиділа на дієтах

Жодного разу в житті не сиділа на дієтах. По-перше, це нудно – кілька днів пити, наприклад, один кефір. А по-друге, у мене дуже щільний графік, що вимагає сил, а дієти виснажують організм. І розвантажувальні дні я не влаштовую. Треба всього лише прислухатися до себе, до свого тіла. 15 років тому я відмовилася від солодкого, солоного, жирного, мучного, не їм також гостру їжу і копченості. Просто переконала себе, що це шкідливо. Якщо все-таки дам слабину, потім довго буду відчувати почуття провини.

«Я не фанат спортзалів і тренажерів, але мені завжди подобалося рухатися, відчувати своє тіло» (Фото: З особистого архіву Лариси Вербицької)

День у мене починається зі склянки теплої води

Напевно кожен знає, що кишечник – це м’яз, яка повинна постійно працювати. Не можна його перевантажувати, а й постійно перебувати в стані спокою він теж не повинен. День у мене починається зі склянки теплої води. Після гімнастики і душа я обов’язково снідаю, зазвичай – гречаною кашею без солі. Я можу її їсти, як англієць вівсянку, кожен день. Потім обов’язково п’ю чай з курагою, сушеними яблуками або чорносливом. З собою в сумочці у мене завжди якийсь фрукт і пляшка води. Обідаю зазвичай годин в п’ять, і це самий щільний прийом їжі за весь день. Як правило, це риба з овочами – сирими, вареними або на грилі. Вечеря буває більш різноманітним: можливо салат, або вегетаріанський суп, або які-небудь ягоди з нежирним кефіром або йогуртом. Перед сном намагаюся нічого не їсти і не пити, особливо якщо наступного дня потрібно добре виглядати. Але, звичайно, буває, що є вже дуже хочеться. Тоді можу «задавити» почуття голоду небудь фруктом або горішками. В цілому я дотримуюся правил роздільного харчування. І точно знаю, що в моєму раціоні має бути не менше 1200 кілокалорій, щоб я добре себе почувала і була досить активною. Але й набагато перевищувати цей мінімум я собі не дозволяю!

«Якщо немає часу на тренування в залі, обов’язково займаюся спортом вдома. У мене є килимок, обруч і відпрацьований комплекс вправ » (Фото: З особистого архіву Лариси Вербицької)

Чи улюблений продукт

Пам’ятаю, один час мені нез’ясовно сильно хотілося цвітної капусти. Але не можу сказати, що я коли-небудь нагороджувала себе цій капустою як комплімент за якийсь успіх, добре виконану роботу… Взагалі, коли говориш про ставлення до їжі, неправильно використовувати слово «люблю».