Пісна дієта для похуденія. Меню і рецепти дієти в пост

Пісна дієта для похуденія. Меню і рецепти дієти в пост Пісна дієта – постимо смачно Зміст статті:

Пісна дієта допомагає схуднути і очистити організм

Пісна дієта має на організм двояке вплив. По-перше, вона сприяє очищенню кишечника, так як прийом рослинної волокнистої їжі стимулює виведення з організму накопичених за тривалий час відходів і шлаків.

друге, вона сприяє зменшенню жирового прошарку тіла, що досягається за рахунок зниження калорійності раціону харчування і більш швидкої його переробки. Наскільки ви зможете скинути вагу, залежить лише від тривалості дієти.

Чим корисна пісна дієта ^

Про те, чи корисний пост, наочно свідчать здоровий дух і статура, притаманне споконвічно російській людині в попередні століття. Тоді в російських селах дотримання православних постів було суворим і неухильним. Їх основоположною ідеєю було часткове позбавлення організму від шлаків за допомогою голодування і переваги рослинної їжі тваринної.

Давно відомо, що неправильна робота ШКТ найчастіше і стає наслідком зайвої зашлакованості нашого організму, яка є передумовою розвитку багатьох захворювань. Пісна їжа, до якої відносяться овочі, фрукти і злаки, тобто продукти лише рослинного походження, що містять переважно клітковину і пектин, сприяє:

    зниженню холестерину в крові; нормалізації роботи сечовидільної системи; правильному функціонуванню ендокринної, нервової та серцево – судинної систем; регулювання обміну речовин; загальному поліпшенню стану шкіри обличчя, волосся і нігтів.

Клітковина, яку неспроста називають основним «чистильником» організму, здатна виводити з нього практично всі шкідливі й токсичні речовини: нітрати, пестициди, важкі метали, радіонукліди, які часто виникають внаслідок надмірного захоплення сучасної людини прийомом антибіотиків.

Православною церквою встановлені чотири основних багатоденних виду поста, кожен з яких сприяє очищенню однією з основних систем організму людини:

    Так, Великий піст робить позитивний вплив на роботу кишечника і серцево – судинної системи, Петрів піст сприяє діяльності печінки і жовчного міхура, Успенський – регулює функціонування кишечника, сечового міхура і нирок, Різдвяний – сприяє профілактиці роботи ШКТ і легенів.

Причому помилково вважати, що основою приписи постів стає виснаження тіла, насправді воно спрямоване на утримання від їжі, а суворість посту кожен вибирає за своїм потребам і станом здоров’я. Оптимальним варіантом для організму стане дотримання короткострокових одноденних розвантажувальних днів під час посту, що дозволяють дати організму повний відпочинок від їжі і підсилюють ефект від вживання пісної їжі в наступний період.

Суть православних постів полягає в чергуванні вживання рослинної і м’ясної їжі, що є найбільш корисним варіантом харчування як здоровим, так і хворим людям. В останньому випадку, щоправда, використання пісної дієти допускається з деякими застереженнями, але, тим не менш, постити можна і потрібно всім.

Пісна дієта: меню на тиждень ^

Суть пісної дієти полягає в повній відмові від будь-яких продуктів тваринного походження. До них відносяться м’ясо, майонез, молочні продукти, яйця. Заборонено також вживання алкоголю, здобного хліба, солодкої випічки, цукерок, булочок та інших солодощів.

Пісна дієта розрахована на 7 днів. Причому втрата ваги при її дотриманні може досягати мінімуму (1-2 кг), або не спостерігатися зовсім. Але користь від пісного меню все ж буде – воно дозволить вашому шлунково-кишковому тракту перепочити від м’яса і повністю відновитися. Дієта в пост допускає вживання будь-яких наслідках напоїв (чаїв, води, соків, фруктово-ягідних компотів, а також сухого вина). Повторювати її можна вже по закінченні місяця.

Меню пісної дієти на тиждень:

День 1

    сніданок: пшоняна каша з гарбузом і яблуками, чай; обід: пісний борщ, салатик з капусти, моркви та цибулі, 100 мл сухого вина; полудень: картопля з грибами, несолодкий компот; вечерю: тушкована ріпа з морквою і цибулею, жменю журавлини або цукати.

День 2

    сніданок: картопляні оладки з солоними грибами; обід: суп з печерицями, салатик з яблук, брукви і селери; полудень: яблучно-журавлинний мус, овочеве рагу; вечеря: голубці з овочевим фаршем і грибами, житнє коржик, чай, цукати.

День 3

    сніданок: овочевий салат, кава з цикорію; обід: пісні щі, салат з вареного буряка, печена пиріжок; полудень: картопляні котлети (у начинку можна додати гриби і цибулю), салат з квашеної капусти, порічкове желе; вечеря: відварна або печений гарбуз, печена пиріжок, чай, цукати.

День 4

    сніданок: грибна ікра, тост із чорного хліба, вівсяний кисіль; обід: салат з ріпи, моркви і брусниці, овочевий суп, печена пиріжок; полудень: ріпа, нафарширована овочами, гарбузовий салат з яблуками і 1 ч. л. меду; вечеря: запіканка з манної крупи з яблуками і родзинками, чай.

День 5

    розвантажувальний день. П’ють воду або ягідні морси. Увечері краще відвідати лазню.

День 6

    сніданок: вівсяна каша, кабачкова ікра, кава з цукром або чай; обід: суп з квасолі, печена пиріжок, салат з тертої моркви; полудень: тушковані овочі, печені яблука, солоні гриби; вечеря: картопляне пюре (без масла), салатик з тертої моркви, цибулі та зелені, солоні огірки, чай з цукатами.

День 7

    сніданок: рисова каша, оладки з медом; обід: салат з моркви і буряка, суп з корінням, сухарики; полудень: гречані котлети з цибульним соусом, квашена капуста, ягідний кисіль; вечеря: пудинг з чорного хліба з підливою з чорносливу, сухарики з чаєм.

Пісна дієта простій не вважається, оскільки вимагає приготування корисних, пісних страв, але їх різноманітність досить велике. Можна експериментувати з домашніми заготовками – соліннями, маринадами, квашеннями і з напівфабрикатами з перцю, кабачків, грибів.

Каші краще готувати з додаванням зелені та овочів, супи варити пісні або з консервованих овочів, в якості першого страви можна їсти також окрошку. При дотриманні пісної дієти можна також вживати соєві продукти.

Популярні рецепти пісних страв ^ Салат з огірків з печерицями

    Інгредієнти: свіжі, варені або консервовані печериці, свіжі огірки, кріп, заправка (для пісних салатів краще використовувати лимонний сік, бальзамічний оцет, соєвий соус). У рівних кількостях беруть огірки і шампіньйони, кришать, додають кріп.

Також:

  • пісна дієта
  • меню для пісної дієти