Перлова дієта для схуднення. Меню, відгуки і рецепти дієти на перлової каші

Перлова дієта для схуднення. Меню, відгуки і рецепти дієти на перлової каші. Перлова дієта Зміст статті:

Перлова дієта – ідеальний спосіб схуднення і порятунок для алергіків

Перлова дієта є дуже ефективним способом скинути зайву вагу, не нашкодивши при цьому своєму здоров’ю і отримавши стійкий результат.

І хоча сьогодні перловка як кулінарне блюдо не користується особливою популярністю в сучасному суспільстві, її користь для організму людини переоцінити важко.

У чому користь і ефективність перловки для схуднення ^

Перловка являє собою цільне ячмінне зерно, що зберіг після переробки свою зернову оболонку. Перлова крупа славиться своїми високими поживними властивостями і відносною дешевизною, а негативний її сприйняття незаслужено з’явилося з часів старої російської армії, в якій кухарі готували перлову кашу жорсткою, недовареною і несмачною.

І мало хто пам’ятає вже про те, що в минулі століття це блюдо вважалося воістину боярської їжею і подавалося виключно до святкового столу царя і його підданих. Перлова каша так і називалася – «Царської», а назву свою отримала через схожість своїх зерен з «перлами» – річковими перлинами.

    Перловка має у своєму складі великий набір вітамінів, мінералів і мікроелементів, які роблять страви з неї корисними не тільки для схуднення, але і для здоров’я в цілому. Дуже багато в цій крупі амінокислот, особливо лізину, що відповідає за вироблення колагену, – речовини, відповідального за пружність і молодість шкіри. Крім того, вона є відмінним природним антисептиком, що робить протизапальну, спазмолітичну та сечогінну дію на організм. Всі ці якості стають важливими при схудненні і дозволяють підтримувати наш організм в хорошій формі, постачаючи його важливими для життєдіяльності речовинами. Як компонент для дієтичних програм дуже важлива насиченість перлової крупи клітковиною, яка служить не тільки засобом боротьби із зайвою вагою, але і допомагає поліпшити роботу ШКТ і очистити організм від шлаків і токсинів. При дотриманні перлової програми в перші її дні посилюється сечовиділення, а з ним і висновок накопичених шкідливих речовин. Перлова каша – страва з високим вмістом білка, вживання якого при подальшому дотриманні дієти активізує спалювання жирів і з ними зайвих кілограмів. Перловка дуже корисна так само для роботи головного мозку і регулювання роботи ендокринної системи. Унікальний же склад амінокислот в цій страві допомагає боротися з симптомами застуди, герпесом, запорами, покращує діяльність серцево – судинної системи. Показано це блюдо також діабетикам і хворим жовчнокам’яної хворобою, а для алергіків перлова каша стане просто порятунком – адже її склад дозволяє звести практично нанівець дію алергену.

Протипоказань до її вживання практично немає. І зовсім не обов’язково є тільки перлову кашу. З перловки виходять дуже смачні солянки, супи, напої та солодкі десерти. Так що з цим продуктом можна сміливо експериментувати і максимально урізноманітнити свій раціон харчування.

На думку лікарів, дотримуватися перлову дієту можна не більше 5 – 7 днів. Збільшувати тривалість дієтичного харчування самостійно не рекомендується, оскільки раціон є досить жорстким. Результати перлової дієти, безсумнівно, вражають – в день на ній можна скинути до 1 кг зайвої ваги. Повторювати цю методику схуднення можна не частіше одного разу на 1-1,5 місяці.

В цілому відгуки про перлової дієті носять позитивний характер. Неприємним моментом може стати лише смак страв з перловки, які слід готувати без додавання солі, цукру та олії. Саме цей момент може стати для більшості жінок найскладнішим випробуванням. Але й плюси такого харчування очевидні:

    висока ефективність; «неголодних»; корисність перлового раціону для здоров’я в цілому.

Перлова дієта: меню на 5 і 7 днів ^

Перлову дієту важко назвати різноманітною, але, тим не менш, якщо харчуватися однією лише прісної перловою кашею стає занадто важко, то допускається додавання в раціон тертих яблук, чорносливу, кураги і зрідка – порції вареної білої риби і склянку знежиреного кефіру.

Меню на 5 днів

Зразок меню перлової методики на 5 днів може бути таким:

    сніданок: перлова каша з сухофруктами або тертим яблуком; ланч: зелене яблуко; обід: перлова каша з невеликим шматочком нежирної риби, приготованої на пару; полудень: склянка знежиреного кефіру; вечеря: перловка.

Максимального ефекту ця програма схуднення досягає лише на 2 – 3 день з необхідних п’яти. Втрата ваги на такому раціоні харчування може досягти 5 кг, але для закріплення досягнутого результату повертатися до звичного раціону необхідно поступово, без зловживання борошняним і солодким. Рекомендується також залишити у своєму щоденному меню прийом хоч би однієї порції перлової каші.

Меню на 7 днів

Можна спробувати й інший варіант перлового меню, розрахований на тиждень. При його дотриманні важливе значення надається прийому великої кількості питної води – не менш 2 л на добу. Стакан води потрібно приймати за півгодини до їди і через стільки ж після неї.

Меню перлової дієти на 7 днів буде наступним:

    1 день – перловка в усі прийоми їжі, що вживається невеликими порціями протягом дня, ввечері – 1 яблуко; 2 день – перлова каша і 2 банана; 3 день – перловка і 15 ядер горіха і стільки ж родзинок; 4 день – все та ж перлова каша. Днем дозволяється з’їсти 100 г вареної пісної яловичини, вечірній прийом їжі можна замінити 150 г знежиреного сиру; 5 день – до перловці додають 100 г яловичини і 1 банан; 6 день – по раціону п’ятого дня; 7 день – їдять тільки перлову кашу і 100 г пісного яловичого м’яса.

Тим, у кого вистачило витримки дійти до кінця, вдається скинути до 7 кг зайвої ваги.

Ще один момент – як правильно приготувати перлову кашу. Все досить просто – крупу варять до тих пір, поки вона не стає розсипчастою, без використання солі, масла і цукру. Вариться перловка довго, і в процесі приготування сильно збільшується в об’ємі. Тому краще всього крупу з вечора заливати холодною водою, і вранці швидко зварити на цілий день.

Перлова дієта «Пушинка»

Існує ще один варіант схуднення на перловці – так звана перлова дієта «Пушинка». Хто став її розробником, достеменно невідомо. Нібито якась невідома жінка на ім’я Ірина змогла скинути на цій методиці 35 кілограмів, використовуючи для раціону тільки чотири види продуктів: перловку, кефір, капусту і рибу.

Кашу за цією методикою починають готувати з вечора – 100 г крупи заливають на ніч холодною водою, а вранці варять протягом 20 хвилин. Отриманий обсяг ділять на 5 порцій.

Меню дієти «Пушинка» наступне:

    сніданок: порція каші, стакан кефіру; ланч: порція перлової каші; обід: порція каші, шматочок вареної, запеченої або приготованої на пару риби; полудень: перловка, свіжа білокачанна капуста – скільки хочеться; вечерю: перлова каша. Протягом усього дієтичного дня необхідно багато пити.

У загальній складності авторка «Пушинки» просиділа на ній 48 днів (з трьома зривами). Але повторювати такий подвиг дієтологи нікому не рекомендують, інакше це може коштувати вам втрати здоров’я, а не тільки зайвих кілограмів. Краще за все дотримуватися такого раціону харчування протягом 7 днів і повторювати не раніше, ніж через місяць.

Популярні рецепти перлової дієти ^

Для тих, хто не сприймає суворі дієти з обмеженим раціоном харчування, можна запропонувати вільну дієту на перлової каші. Її меню будують за своїм розсудом. Наприклад, можна варити перловку на воді, але з додаванням зелені, спецій, моркви, цибулі. Раціон можна також розбавити овочевими салатами і навіть малокалорійні десертами. Можна перловкою нафарширувати перець або приготувати з неї голубці.

На такий дієтичної програмі не допускається прийом наступних продуктів:

    мучного, солодкого, копченостей і жирного м’яса.

А ось вживання знежиреного кефіру, натуральних соків, мінеральної негазованої води, трав’яного або зеленого чаю, навпаки, вітається. Результат перлової програми схуднення буде прямо залежати від обсягу ваших порцій. Зате тривалість її може бути збільшена за рахунок різноманітності страв.

З перловкою можна приготувати багато різних смачних і корисних дієтичних страв.

Перловка, приготовлена??з овочами

Спосіб приготування:

    Лук ріжуть півкільцями, моркву – соломкою, разом їх пассируют в невеликій кількості оливкової олії. Туди ж додають часник, сіль, перець. Овочі перемішують і додають в них готову перлову крупу в співвідношенні 1:1. Вся суміш нудиться до готовності овочів, при необхідності туди можна потроху додавати воду. Ця страва може використовуватися як у якості гарніру, так і у вигляді самостійного кулінарної вишуканості.

Перловий суп з грибами

Також:

  • каша перлова з овочами
  • голубці з перловки
  • дієтичні рецепти з перлової
  • дієтичні рецепти з перлової каші
  • дієтичні страви з перловки
  • Мпжна похудати від перловки
  • перловка дієтична?
  • чи дієтична перловка