Овочеві низькокалорійні супи: 7 рецептів на кожен день / Прості рецепти

Овочеві низькокалорійні супи: 7 рецептів на кожен день / Прості рецепти Овочеві низькокалорійні супи: 7 рецептів на кожен день

зберегло

Фото:

Весна – саме час згадати про фігуру і, якщо за зиму з’явилися зайві кілограми, подбати про те, щоб вони так само благополучно зникли, як були придбані. Низькокалорійні супи, приготовані за запропонованими в цій статті рецептами, при цьому допоможуть не відчувати себе голодними і незадоволеними – це рецепти дуже смачних, ароматних і апетитних низькокалорійних супів.

Поширена думка про те, що дієтичне харчування – це сумно, несмачно і зовсім не ситно, лише міф. І в цьому ви зможете переконатися, взявши на озброєння будь-який з запропонованих рецептів, а краще – все відразу. Кожен день кушая такі супчики, можна не тільки скинути вагу, але і поліпшити обмін речовин, оскільки, як відомо, супи – запорука краси і здоров’я, і??чим частіше ви їх їсте, на думку лікарів і дієтологів – тим краще, до того ж у них багато вітамінів і корисних речовин.

Рецепт перший: Крем-суп з картоплею і цвітною капустою

Знадобиться: 400г цвітної капусти, по 100г сухариків і твердого сиру, 2 зубчики часнику, по 1 цибулині, пучку зелені і бульбі картоплі, 3 ст. л. сметани, 1 ст. л. гірчиці, перець, сіль.

Як приготувати крем-суп з кольоровою капустою і картоплею. До готовності відварити картоплю і капусту, розділивши її на суцвіття, обсмажити на сковороді подрібнену цибулю і часник, викласти в каструлю до овочів, проварити 5хв, потім в окремий посуд злити бульйон, а овочі пюрировать за допомогою погружного блендера, долити до потрібної консистенції супу злитий бульйон. Знову поставити суп на вогонь, заправити його гірчицею і сметаною, перемішати, довести до кипіння і відразу вимкнути, при подачі посипати суп тертим сиро і сухариками, а також рубаною зеленню.

В 100г цього супчика міститься всього 31 ккал!

Рецепт другий: Суп-пюре із стручкової квасолі

Фото:

Знадобиться: 700г стручкової квасолі зеленої, 500г картоплі, 5 склянок води, 2 склянки молока, 3 ст. л. вершкового масла, сіль.

Як приготувати суп-пюре зі стручкової квасолею. Промити квасоля, відкласти чверть, решту перекрутити в м’ясорубці. Довільно нарізати картоплю, очистивши його, викласти в каструлю, покласти прокручену квасоля, підсолити і залити гарячою водою, під кришкою проварити до готовності картоплі, потім пюрировать продукти блендером. Розвести овочеве пюре гарячим молоком, заправити олією і відкладеними відвареними стручками квасолі.

Калорійність цього супчика – 46ккал на 100г.

Рецепт третій: Суп з квасолею і горіхами

Знадобиться: 2л води, 50г волоських горіхів, 2 цибулини, 1,5 склянки квасолі червоної, 2 ст. л. рослинного масла, ? ст. л. пшеничного борошна, перець червоний мелений, петрушка, сіль.

Як приготувати суп з квасолею і горіхами. Промити і викласти квасолю в каструлю, влити холодну воду, підсолити, накрити кришкою, довести до кипіння, зняти піну, проварити 1-1,5 год на слабкому вогні. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити, заправити червоним меленим перцем і борошном, перемішати і прогріти 1-2хв. Викласти цибулю до звареної квасолі, додати подрібнені або терті горіхи, підсолити і проварити суп ще 15-20хв на слабкому вогні. Перед подачею заправити суп петрушкою.

Калорійність цього супу становить 44ккал на 100г.

Рецепт четвертий: Грибний суп на курячому бульйоні

Фото:

Знадобиться: 1,5 л бульйону курячого, 250г свіжих грибів, 25г вершкового масла, 1 жовток яєчний, 4 ст. л. пшеничного борошна, ? ч. л. соку лимона, сіль.

Як приготувати низькокалорійний грибний суп. Промити і очистити гриби, подрібнити, викласти в каструлю, додати сік лимона, масло, підсолити, накрити кришкою і на слабкому вогні прогріти 6мин. До коричневого відтінку прожарити борошно 5-7хв, помішуючи, потім енергійно помішуючи влити курячий бульйон, проварити суміш 10хв. До приготовленого бульйону додати разом з соком, що виділився гриби, проварити 5хв. Яєчний жовток викласти в супницю, потім акуратно при помішуванні влити суп, перемішати і подати.

В 100г цього супу 44 ккал.

Рецепт п’ятий: Ароматний суп з червоною сочевицею і овочами

Знадобиться: 340г сочевиці червоною, 300г моркви, 7 склянок води, 3 зубчики часнику, по 1 склянці червоного болгарського перцю нарізаного і цибулині, по? склянки свіжого коріандру і зеленої цибулі, по 1ч. л. меленої зіри і меленого коріандру, ? ч. л. куркуми, кайенский перець.

Як приготувати низькокалорійний суп з червоною сочевицею. Залити промиту сочевицю водою, довести до кипіння, зняти піну. Додати до сочевиці подрібнені часник і цибулю, куркуму, зіру і мелений коріандр, нещільно прикривши кришкою, проварити 15хв. Морква потерти або дрібно нарізати, покласти в суп разом з солодким перцем, ще 10хв готувати до м’якості овочів. Дрібно нарізати зелений лук і коріандр, поперчити і посолити, заправити суп перцем кайенский, перед подачею прикрасити зеленню.

В 100г цього супу – 43 ккал.

Рецепт шостий: Суп з яєчної локшиною та індичкою

Знадобиться: 230г філе індички, 90г яєчної локшини, 6 склянок бульйону курячого, 4 зубчики часнику, по 1 лавровому листу, склянці нарізаних дрібно моркви і стебел селери, ? склянки лука нашаткованого, 1 ст. л. соєвого соусу, чорний перець, рослинна олія, сіль.

Як приготувати суп з індичкою і яєчної локшиною. У велику каструлю налити масло, покласти часник подрібнений, моркву, цибулю і смажити до зарум’янювання 5хв, потім покласти селеру, поперчити і посолити, смажити ще 3хв, влити бульйон, додати лавр, соєвий соус і локшину, довести до кипіння, зменшити вогонь і ще 5ін варити. Індичку дрібно нарізати, додати і готувати суп ще 3-5хв, прибрати лавр, поперчити суп і подати.

В 100г цього супу всього 38 ккал.

Рецепт сьомий: Томатно-часниковий суп на м’ясному бульйоні

Знадобиться: 1,5 л м’ясного бульйону, 700г помідорів, 115г рису, по 75г цибулі та моркви, 60г вершкового масла, 50г петрушки, 5г цукру, 2 зубчики часнику, сіль.

Як приготувати часниково-томатний суп на м’ясному бульйоні. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити його на будь-якому маслі до легкого зарум’янювання, нарізати помідори, додати до цибулі, накрити кришкою і відварити на слабкому вогні до м’якості. Нарізати моркву і петрушку, промити рис, додати їх у суп, додати також м’ясний бульйон, підсолити, заправити суп тертим часником і цукром, перемішати і проварити 45-50хв до м’якості рису. Пюріровать суп блендером, прокип’ятити, помішуючи, подати з грінками.

Калорійність томатно-часникового супу – 46ккал.

Також:

  • смачні рецепти на кожен день з фото
  • рецепті бендеріков фото
  • кулінарія рецепти з фото
  • львівська випічка рецепти свіжі рецепти фото
  • овочеві крем супи рецепти
  • низькоклорiйнi овочi
  • супи на кожен день
  • низькокалорійні супи калорії
  • низькокалорійні рецепти на кожен день
  • низькокалорійні рецепти з картоплі