яка дієта при ожирінні печінки і як усунути цю проблему народними засобами

яка дієта при ожирінні печінки і як усунути цю проблему народними засобами яка дієта при ожирінні печінки і як усунути цю проблему народними засобами

МаргарітаФілатова Оракул (69522) 2 роки тому

Т. е. у вас Жировий гепатоз (жирове переродження клітин печінки.) Ви не вказали причину!

Лікування тільки КОМПЛЕКСНЕ і АДЕКВАТНЕ!

Найважливіше значення має дієта.

Рекомендуються препарати-гепатопротектори есенціале-форте, легалон; вітамін В12, ліпоєва кислота, ліпофарм, ліпостабіл. Призначаються курсами по 3 тижні, 1 раз на 3-4 місяці.

Рекомендовані і виключає продукти і страви дієти.

Хліб і борошняні вироби. Хліб пшеничний з борошна 1-го і 2-го сорту, житнього з сіяною і обдирного борошна вчорашньої випічки. Випечние нездобні вироби з вареним м’ясом і рибою, сиром, яблуками. Печиво затяжне, сухий бісквіт.

Виключають з дієти: дуже свіжий хліб, листкове і здобне тісто, смажені пиріжки.

Супи. Овочеві, круп’яні на овочевому відварі, молочні з макаронними виробами, фруктові, борщ і щі вегетаріанські, борщ. Борошно і овочі для заправки не підсмажують, а підсушують.

Виключають з дієти: м’ясні, рибні та грибні бульйони, окрошку, щі зелені.

М’ясо та птиця. Нежирне або знежирене, без фасцій і сухожиль, птах без шкіри. Яловичина, молода нежирна баранина, м’ясна свинина, кролик, курка, індичка. Відварені, запечені після відварювання, шматком і рубані. Голубці, плов з відвареним м’ясом. Сосиски молочні.

Виключають з дієти: жирні сорти, качку, гуску, печінку, нирки, мізки, копченості, більшість ковбас, консерви.

Риба. Нежирні види. Відварна, запечена після відварювання, шматком і у вигляді кнелей, фрикадельок, суфле.

Виключають з дієти: жирні види, копчену, солону рибу, консерви.

Молочні продукти. Молоко, кефір, ацидофілін, кисле; сметана – як приправа до страв; напівжирний і нежирний сир і страви з нього (запіканки, ліниві вареники, пудинги та ін.) Негострий, нежирний сир.

Обмежують: вершки, молоко 6% жирності, ряжанку, сметану, жирний сир, солоний, жирний сир.

Яйця. Запечений білковий омлет. До 1 жовтка в день в страви. При переносимості – яйце в смятку, у вигляді омлету.

Виключають з дієти: яйця круто і смажені. При жовчнокам’яній хворобі – до 1/2 жовтка в день в страви.

Крупи. Будь-які страви з різних круп, особливо гречаної і вівсяної. Плов з сухофруктами, морквою, пудинги з морквою і сиром, крупники. Відварені макаронні вироби.

Виключають з дієти: бобові.

Овочі. Різні, в сирому, відвареному, тушкованому вигляді – салати, гарніри, самостійні страви. Некисла квашена капуста, цибуля після відварювання, пюре із зеленого горошку.

Виключають з дієти: шпинат, щавель, редис, редьку, цибуля зелена, часник, гриби, мариновані овочі.

Закуски. Салат зі свіжих овочів з рослинним маслом, фруктові салати, вінегрети, ікра кабачкова, заливна риба (після відварювання). вимочений, нежирний оселедець, фарширована риба, салати з морепродуктів, відвареної риби і м’яса, докторська, молочна, дієтична ковбаса, нежирна шинка, негострий, нежирний сир.

Виключають з дієти: гострі та жирні закуски, копченості, консерви, ікру.

Плоди, солодкі страви та солодощі. Різні фрукти і ягоди (окрім кислих) – сирі, варені, запечені. Сухофрукти. Компоти, киселі, желе, муси, самбуки. Меренги, сніжки. Мармелад, нешоколадні цукерки, пастила, мед, варення. Цукор частково замінювати ксилітом (сорбітом).

Виключають з дієти: шоколад, кремові вироби, морозиво.

Соуси і прянощі. Сметанні, молочні, овочеві, солодкі фруктові підливи. Муку НЕ пасерують. Кріп, петрушка; ванілін, кориця.

Виключають з дієти: гірчицю, хрін, перець.

Напої. Чай, кава з молоком, фруктові, ягідні та овочеві соки, відвари шипшини і пшеничних висівок.

Виключають з дієти: чорна кава, какао, холодні напої.

Жири. Вершкове масло в натуральному вигляді і в блюда, рослинні рафіновані олії.

Виключають з дієти: свиняче, яловиче, бараняче сало, кулінарні жири.