розкажіть, хто знає про низькокалорійні страви з курки і яловичини мучуся

розкажіть, хто знає про низькокалорійні страви з курки і яловичини мучуся розкажіть, хто знає про низькокалорійні страви з курки і яловичини мучуся

Наталія Корнєєва Штучний Інтелект (125561) 6 років тому

ДІЄТИЧНА КУРКА

Продукти:

курячі ніжки, або грудки,

м’який сорт сиру,

майонез,

спеції

Інструкції:

Курку розкласти на сухій сковороді або деку, присмачити спеціями, замазати майонезом (бажано, не потрапляти на сковороду). засипати тертим сиром.

Поставити в духовку – 250 `С на 30-40 хвилин.

Подавати блюдо гарячим, краще з овочевим гарніром або салатом.

Нюанс страви – під хрусткою скоринкою соковите, майже відварне м’ясо.

низькокалорійних КУРКА З ОВОЧАМИ по-німецьки

Візьміть курятину – хоч цілу курку, хоч курячі стегна. Зніміть з м’яса шкіру, а м’ясо – з кісток. Замочіть на півгодини в прохолодній воді або в молоці (його потрібно зовсім небагато). Наріжте невеликими скибочками. Покладіть в товстостінну каструлю або в каструлю з тефлоновим покриттям. Залийте невеликою кількістю води. Додайте багато дрібно нарізаних овочів: цибулі та моркви. Можна покласти також болгарський перець, кольрабі, порізану на половинки брюссельську капусту, заморожену зелену квасолю. Доведіть суміш до кипіння, накрийте кришкою і на слабкому вогні млоїте 10 хвилин. Потім відкрийте кришку і додайте нарізаний корінь селери, помідор, зелень кропу і петрушки, чорний перець горошком, часник, нарізаний часточками. Потім ще 10 хвилин. Скористайтеся пряними приправами – мускатним горіхом, каррі (зовсім небагато). коріандром. Вони додадуть вашому страви вишуканий запах і смак.

курячі грудки в кефірі

Продукти:

На один захід:

курячі грудки без шкіри – 600г;

кефір 1% – 1 склянка;

нежирний майонез – 1 ст. ложка;

кріп, часник, чорний перець – за смаком.

Інструкції:

Спочатку готуємо “соус”:

в каструльку виливаємо кефір, змішуємо з чисто символічним кількістю майонезу, для додання більш ніжного смаку (добре виходить з соєвим). додаємо дрібно нарізані кріп і часник і трохи перцю.

В отриману суміш опускаємо розморожені і порізані на порційні шматочки грудки і залишаємо на деякий час (від 30 хв до години). Потім кидаємо вимочені грудки на сковорідку (без масла!). підливаємо трохи соусу, закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності, періодично підливаючи соус в сковорідку.

Залишки соусу можна подати на стіл з готовим блюдом і з задоволенням вмочати шматочки в нього.

Виходить дуже ніжне м’ясо, до того ж без використання солі і масла.

Добре поєднується з легким овочевим салатом, приправленим базиліком!

ЯБЛУКА, ФАРШИРОВАНІ М’ЯСОМ КУРКИ

Продукти:

8 яблук,

400 г вареної або смаженої курки,

2 столові ложки білого соусу,

Також:

  • низькокалорійні страви з курки