Локшина фунчоза – калорійність і склад. Користь фунчози

Локшина фунчоза – калорійність і склад. Користь фунчози Локшина фунчоза. властивості

Москва і Московська обл.

300 р.

Локшина фунчоза (фенчоза, фунчеза, фенчезе або фучезе) відноситься до популярних продуктам азіатської кухні. Друге і найбільш відоме для вітчизняних гурманів, господинь та кухарів назва локшини фунчоза – скляна або крохмальна локшина. Локшина фунчоза продається в сушеному і готовому до вживання вигляді. Свою другу назву скляна локшина отримала завдяки своєму зовнішньому вигляду. Справа в тому, що після варіння тонкі білі нитки локшини фунчози стають прозорими.

Примітно те, що багато помиляються і відносять локшину фунчозу до рисових видам продукту. Однак, рисова локшина і скляна разюче відрізняються один від одного і не тільки за зовнішнім виглядом, а так само за смаковими і споживчими характеристиками. Рисова локшина виробляється з рисового борошна, в процесі варіння продукт змінює свій колір на білий. Локшина фунчоза стає напівпрозорої і на вигляд нагадує тонкі скляні нитки.

Склад локшини фунчоза

До складу локшини фунчози входить крохмаль бобових культур (мунг, картопля, ямс, маніока або канна). В даний час локшину фунчоза все частіше роблять з кукурудзяного крохмалю. Причому, використання більш дешевого кукурудзяного крохмалю в складі локшини фунчоза, стало підставою для китайської влади у застосуванні санкцій до недобросовісних виробникам. Вся справа в тому, що крохмаль з кукурудз8 не володіє такими ж смаковими або споживчим властивостями, як локшина фунчоза з бобів мунг. Тому виробники стали вибілювати вихідний матеріал за допомогою свинцю.

У підсумку локшина фунчоза з неякісної сировини стала завдавати шкоди здоров’ю споживачів. Примітно те, що отруйна китайська локшина фунчоза продавалася не тільки всередині країни, але і йшла на експорт. Останній скандал з локшиною фунчоза стався в 2010 році, коли влада Республіки Чехія знайшли в складі продукту важкий метал алюміній і заборонили продаж китайської локшини.

Калорійність локшини фунчози знаходиться на досить високому рівні. У 100 грамах продукту міститься близько 320 Ккал, що досить багато. Слід зазначити, що сама по собі локшина фунчоза не володіє яскраво вираженим смаком, продукт швидше позбавлений смаку, тому його часто подають як гарнір до м’ясних або рибних страв. У зв’язку з цим калорійність локшини фунчоза може зміняться. Користь фунчози криється в вітамінно-мінеральному складі локшини.

В фунчозу міститься велика кількість вітамінів групи В, Е і РР. Так само відчутна і явна користь фунчози полягає в утриманні таких мінералів як фосфор, калій, селен, магній і залізо. Зазвичай локшину фунчозу НЕ солять при варінні або смаженні продукту. Всі прянощі і спеції додають в соус, який подають до локшини. В Азії локшину фунчозу готують різними способами. Користуються неймовірною популярністю кисло-солодкі або гострі салати з локшиною фунчозой, а так само перші і основні страви.

Пропорції продукту. Скільки грам?