Кремлівської дієти для вегетаріанців

кремлівської дієти для вегетаріанців Кремлівка без м’яса – це реально?

– липень 2007

Якщо ви не їсте м’яса, вам, очевидно, доведеться зіткнутися з серйозними проблемами при переході на Кремлівську дієту. Як-не, більшість продуктів в меню звичайного вегетаріанця багаті вуглеводами. Що ж робити вегетаріанцям? Чи можливо дотримання Кремлівської дієти без м’яса?

Можливо, якщо зробити основою свого раціону різні соєві продукти та вироби з рослинного білка. Замість картоплі та макаронів можна використовувати багато різноманітних овочів, а кольорова капуста чудово замінює рис або інші крупи.

Їжте більше зелених овочів

Зелені листові овочі дуже корисні і Низьковуглеводні одночасно. Кращі овочі, такі як шпинат, брокколі, салат-латук, огірки та ін одночасно містять мало вуглеводів і мають низький глікемічний індекс. Краще уникати таких овочів, як картопля, морква і буряк.

Соя прекрасно підходить вегетаріанцям, хто виконує Кремлівську дієту. Вона є основним джерелом добре засвоюваних білків і містить трохи вуглеводів. А от різні види бобових, хоча і містять багато білків, досить багаті вуглеводами. Тому їх доведеться обмежувати в меню. Вони обов’язково повинні бути присутніми в раціоні, але на період зниження ваги від них, можливо, доведеться відмовитися.

Бобові, споживані помірно (100 г, приблизно півсклянки) є корисною альтернативою білку. Незважаючи на те, що 100 грам квасолі містять близько 20 г вуглеводів, а Кремлівська дієта на першому етапі дозволяє всього лише 40 г вуглеводів на день, вживайте бобові регулярно по 50-100 г, знижуючи кількість вуглеводів з інших джерел. 100 грам квасолі також містять близько 7 г клітковини.

Фрукти на першому етапі Кремлівської дієти обмежуються, але надалі можна буде дозволити собі кілька фруктових перекусів на день. Вибирайте ті фрукти і ягоди, які містять мало вуглеводів.

Їжте продукти, багаті клітковиною, білком і корисними жирами, такими що не гідрогенізована, не оброблене кокосове, оливкова, соєва та вершкове масла. Уникайте гідрогенізованих рослинних жирів, що містяться в маргарині і оброблених салатних заправках. Корисні жири практично не викликають підвищення цукру в крові, а білки викликають дуже невелике збільшення.

Отже, які ж продукти купувати в магазині вегетаріанцеві, соблюдающему Кремлівську дієту?

Овочі

Зелені листові овочі, шпинат, петрушка, різні види салату, спаржа, артишоки, пагони бамбука, зелень буряка, кочення капуста, цвітна капуста, селера, мангольд, корінь селери, листова капуста, огірки, брокколі, брюссельська капуста, баклажани, цикорій, часник, зелена цибуля, цибуля-порей, кольрабі, гриби, зелень гірчиці, бамія, перець (всі види), гарбуз, редис, ревінь, пагони (люцерна і бобові), стручкова і воскова квасоля, помідори, мексиканський томат, турнепс, ріпа, крес водяний, кабачки і цукіні.

Фрукти

Ацерола, авокадо, лохина, чайот, мускусна диня, журавлина, персики, малина і полуниця.

Горіхи і насіння

Мигдаль, волоські горіхи, горіхи макадамия, фундук, горіхи пекан, бразильські горіхи, кешью, кедрові горіхи, кунжут, гарбузове та соняшникове насіння.

Бобові (в обмеженій кількості)

Соєві боби і всілякі вироби з них, сочевиця, горох, квасоля, боби.

Молочні та білкові продукти

яйця, приготовані будь-яким способом, тільки не підсмажені на транс-жирах; вершки, Низьковуглеводні йогурти; соєве молоко, кокосове молоко; тверді сири, такі як швейцарський, чеддар, пармезан, гауда, едам, російський, моцарелла та інші.

Масла, жири

Вершкове, соєва, оливкова, кокосова, кунжутне, соняшникова, горіхове масла, масло з авокадо.

Цілісні крупи (обмежено)

Соя, ячмінь, овес, гречка, булгур, пшеничні висівки, спельта, квіноа, мамалига, просо, дикий рис, коричневий рис зрідка.

Приправи, спеції

Імбир, орегано, гірчиця, часник, оливки, оцет, перець, майонез, низьковуглеводних кетчуп.

Омлети, як прості, так і з овочами і сиром. Експериментуйте з різними сирами для отримання різних структур і смаків (наприклад, спробуйте козячий або овечий сир). Посипайте зелені салати горіхами, наприклад мигдалем або кедровими горішками. Просмажені овочі з рослинним сиром, приправлені травами і перцем за смаком. Низьковуглеводні макарони з травами, брокколі, часником і помідорами, а також тертим сиром. Низьковуглеводні макарони з сиром і томатним соусом (без цукру). Овочі, приготовані на грилі (спаржа, перець, кабачки і цукіні), мариновані в оливковій олії з сіллю і перцем. Додайте м’який козячий сир на Низьковуглеводні хлібі з висівками або Низьковуглеводні макарони.

баріатрія – найефективніший на сьогодні у світі метод СХУДНЕННЯ і УТРИМАННЯ ВАГИ після СХУДНЕННЯ.