Користь і шкода від заморожених продуктів

Користь і шкода від заморожених продуктів Користь і шкода від заморожених продуктів

У сучасному світі у жінок залишається дуже мало часу на ведення домашнього господарства. Але залишити сім’ю голодної можна. Саме тому заморожені продукти в яскравих упаковках стають все більш популярними. Однак не всі знають про шкоду або користь подібних продуктів.

Фахівці стверджують, що в заморожених продуктах зберігається багато вітамінів. Адже час з моменту збору овочів і до їх заморозки максимально скорочено. Це дозволяє більшості вітамінів залишитися в овочах. Однак деякі види корисних речовин все одно гинуть.

При сильно низькій температурі вітаміни окислюються. І тому страва із заморожених продуктів стає менш корисним. Однак це можна виправити. Для цього треба додати до заморожених овочів свіжі продукти. Наприклад, цибуля, морква і так далі. Тоді страва вийде смачним і корисним.

При заморожуванні продуктів найбільше зменшується вітамін С. Це відноситься до капусти, броколі, перцю, зеленому горошку і так далі. Інші вітаміни теж скорочуються в заморожених овочах, але в менших кількостях. Саме тому міняти свіжі овочі на заморожені продукти не рекомендується. Всі розуміють, що пельмені не можуть бути виготовлені тільки з чистого м’яса. Адже ціна заморожених пельменів не відповідає їх начинки. Однак багатьох людей мучить питання про те, чи корисні заморожені продукти з іншою начинкою. Фахівці стверджують, що в таких продуктах як вареники немає нічого крім тесту на воді і звичайної картоплі.

Що стосується заморожених млинчиків, то в них практично немає шкідливих речовин. Однак таке тісто не можна вживати щодня. У тесті, з якого робляться млинчики, багато барвників, емульгаторів і стабілізаторів. Ці дозволені харчові добавки необхідні для того щоб змішати кілька сухих частин. Однак це призводить до того що людина не отримує потрібну кількість вітамінів.

Багато людей задаються питання на тему того, як довго можна зберігати заморожені продукти. Термін зберігання заморожених продуктів складає не більше півроку. Однак необхідно пам’ятати, що чим менше продукт зберігається в замороженому вигляді, тим краще. Адже кристалики льоду руйнують структуру продукту. З цієї причини заморожені продукти, які зберігаються довгий час, втрачають вітаміни і стають даремними для людини. Такі продукти можуть лише утамувати відчуття голоду. А ось вітаміни після вживання заморожених продуктів, які зберігалися довгий час, людина не отримає.

Уважно дивися на упаковку і стан продукту перед покупкою. Якщо продукти злиплі, то це може означати, що їх уже розморожували і заморожували повторно. Краще відмовитися від подібних продуктів. Також дивись на якість упаковки. Уважно вивчи етикетку на упаковці заморожених продуктів. На ній повинні бути вказані адреса виробника, найменування продукту, термін придатності, дата виготовлення і так далі. Якщо напис на етикетці продукту неясна або розмита, то краще відмовитися від покупки даного продукту. Овочі, які піддавалися глибокому заморожуванню, містять в собі більше вітамінів, ніж інші заморожені продукти. Глибока заморозка відбувається при температурі мінус тридцять п’ять градусів за Цельсієм. Це має бути зазначено на упаковці.

Людям, які страждають гастритом, виразками шлунка та іншими захворюваннями, пов’язаними з шлунково-кишковим трактом, рекомендується відмовитися від замороженої їжі. У крайньому випадку можна вживати заморожені овочі. Однак їх необхідно варити, а не смажити. Ніколи не розморожувати продукти під струменем гарячої води. Це сприяє скорочення вітамінів в продуктах.

Також:

  • Користь заморожених продуктів
  • користь морожених продуктів