Корисні і лікувальні властивості фруктів і ягід | Для схуднення і здоров’я

Корисні і лікувальні властивості фруктів і ягід | Для схуднення і здоров’я Корисні і лікувальні властивості фруктів і ягід

Фрукти і ягоди – це їжа, яка не тільки багата життєво необхідними нам харчовими речовинами, а й легко засвоюється (при деяких захворюваннях, коли не рекомендується груба клітковина, можна пити свіжовичавлені соки)

А для здорової людини, що бажає схуднути, клітковина фруктів і ягід – найкращий помічник. На процеси травлення і обмін речовин також позитивно впливають містяться у фруктах і ягодах органічні кислоти, ефірні масла, дубильні, ароматичні речовини, рослинні пігменти.

Корисні всі фрукти і ягоди, якщо у вас добре розвинена інтуїція, ви зможете самі вибрати ті плоди, які в даний момент потрібно вашому організму.

Розповімо тільки про деякі.

Про користь яблук ми вже говорили, дієтологи всіх країн знаходять в цих плодах нові якості. Наприклад, австралійські вчені виявили, що яблуко – чемпіон за змістом потужних антиоксидантів, які захистять організм від раку і захворювань серця і судин. Рекомендується з’їдати 2-4 яблука в день.

Кислі сорти яблук найбільш багаті залізом і вітаміном C.

Гранати відомі всім завдяки високому вмісту в них заліза, крім цього в цих плодах багато дубильних речовин і фітонцидів, фолієвої та лимонної кислоти. Мають загальнозміцнюючу, протизапальну й антисептичну дію.

Абрикоси містять багато калію, а також багаті бета-каротином, який перетворюється на вітамін A, корисний для очей, шкіри, волосся і слизових.

Обліпиха містить багато вітаміну C і бета-каротину. Крім того, обліпиха містить багато рослинного жиру. Обліпихова олія має протизапальну дію, використовується при ураженнях шкіри і слизових, при виразках шлунка.

Виноград – джерело заліза, крім того, він допоможе при розладах нервової системи та порушеннях обміну речовин, зміцнює серцевий м’яз. Поліфеноли, що містяться у винограді. – потужні антиоксиданти, регулюють жировий обмін.

Чорна смородина – один з чемпіонів за вмістом вітаміну C, причому в процесі зберігання він майже не руйнується, на відміну від багатьох інших ягід і фруктів. Також в ягодах багато заліза, калію, органічних кислот, що робить її відмінним загальнозміцнюючим і тонізуючим засобом.

Суниця, полуниця, малина також багаті вітамінами і мікроелементами, пектином і цукрами.

Чорниця корисна для очей, містить багато дубильних речовин і пектину, завдяки чому здатна очистити кишечник від продуктів гниття.

Брусниця і журавлина містять багато бензойної кислоти, яка перешкоджає росту бактерій, застосовуються як протівогнілостное і загальнозміцнюючий кошти.

Журавлина вважається однією з найбільш корисних ягід для серця і судин, покращує пам’ять.

Цитрусові містять багато вітаміну C (особливо лимон). Також в них багато органічних кислот і ефірних масел.

Також:

  • лікувальні властивості фруктів