Калорійність курячого бульйону, скільки калорій в курячому бульйоні

Калорійність курячого бульйону, скільки калорій в курячому бульйоні Калорійність курячого бульйону

Хороша новина для бажаючих схуднути! Низькокалорійний бульйон з курки допомагає це зробити. А тепер погана. Не кожен курячий бульйон дійсно низькокалорійний. Його енергетична цінність коливається від 20 до 200 ккал. І залежить як мінімум від 2 факторів: частини тушки, з якої вариться бульйон, а також пропорції води і м’яса.

Крім цього на калорійність впливають час приготування, наявність або відсутність шкіри і жиру, а також той факт із закритою або відкритою кришкою варився бульйон і зливалася чи перша вода. Наприклад, самої дієтичної частиною курки вважається філе або грудка (зрозуміло без шкіри). Шкіра містить левову частку жиру. А жир – це калорії. Таким чином, чим більше жиру в курці, тим більше калорій з неї йде в бульйон.

Як порахувати калорійність бульйону?

Для цього потрібно скласти калорійність всіх інгредієнтів. Потім – їх масу. І розділити загальну калорійність на загальну вагу. Калорійність води дорівнює нулю. У найпростішому варіанті це буде виглядати так:

(Калорійність м’яса + калорійність води) / (вага м’яса + об’єм води) = калорійність бульйону.

Або ще простіше. Досить калорійність м’яса для бульйону помножити на 0,9. Якщо ви хочете приготувати бульйон з курячої грудки, то його калорійність складе 101,7 ккал за умови, що вода і м’ясо знаходяться в пропорції 1:1.

Але 101,7 ккал ви отримаєте від з’їденого бульйону з м’ясом. Якщо ж ви хочете дізнатися калорійність чистого бульйону, то потрібно від калорійності сирого м’яса відняти калорійність відвареного, помножити на його масу і розділити на вагу води. Тоді вийде:

(113-95) * 500/500 = 18 ккал.

Виходить, що енергетична цінність 100 г курячого бульйону, звареного на грудці без шкіри, складає всього 18 ккал. Це означає, що навіть для дієтичного меню можна використовувати і більш калорійні частини курки. У середньому калорійність бульйону з однієї курки не перевищує 20-40 ккал.

Як знизити калорійність бульйону? 5 простих правил Після першого закипання знімайте піну. У ній збираються всі шкідливі речовини, які накопичилися в тушці. Якщо цього не зробити, бульйон буде каламутним і не дуже приємним на смак. Обов’язково злийте першу воду. У процесі нагрівання вона витягає всі ті ж шкідливі речовини, які збираються в піну, і основну частину жиру. Залийте в каструлю чисту холодну воду і знову поставте каструлю на вогонь. Тепер м’ясо потрібно варити до повної готовності. Якщо ви бажаєте отримати більш легкий бульйон, води повинно бути мінімум в 2 рази більше, ніж м’яса. Обов’язково зріжте весь зайвий жир і шкірку з курячої тушки. Якщо ви для бульйону використовуєте м’ясо на кістці, не варто варити його занадто довго. При тривалому варінні з кісток виділяється желатин. Це добре для холодцю, але погано для легкого дієтичного супу. Курячий бульйон і схуднення: у чому секрет?

Так як же курячий бульйон впливає на схуднення, і чому дієтологи завжди вносять його в список «дозволених» продуктів? Справа в тому, що він дуже швидко насичує організм. По-перше, у свіжому бульйоні містяться вітаміни групи В, клітковина, жирні кислоти і мінерали. Вони моментально всмоктуються в кров і засвоюються в організмі. Але основну частину бульйону займає рідина, яка заповнює об’єм шлунка. Коли весь обсяг заповнений, в мозок поступає сигнал про те, що організм наситився. Не дарма про бульйоні кажуть: «І наївся і напився». Це чистісінька правда.

Також:

  • як похудати на курячому бульйоні
  • калорійність курячого мяса
  • калорійність води
  • калорійність бульйонів
  • калорії води
  • калорії бульйону
  • дике мясо калорийнисть
  • Дієтичні бульйони для схуднення рецепти
  • Бульйон курячий калорії
  • бульйон з мяса скільки калорій