Інжир для схуднення. Склад. Властивості. Рецепти салатів. Дієта

Інжир для схуднення. Склад. Властивості. Рецепти салатів. Дієта. Інжир для схуднення з користю для здоров’я.

Зміст:

Існує думка, що забороненим плодом, який пізнали Адам і Єва, було зовсім не яблуко. Багато дослідників впевнені, що дані лаври незаслужено гвалтівником інжиру, плода, який більш відомий як фігове дерево або смоківниця. Саме з нього, на думку вчених, зірваний той самий «ганебний листок».

Інжир популярний не тільки своїм значенням в переказах і легендах. Він є досить корисним і навіть в окремих випадках лікувальним продуктом.

Склад інжиру:

    вітаміни (групи В1, В3, В6, а також?-каротин, С); мінеральні речовини (в 100 г інжиру міститься: калію – 268 мг, натрію – 18 мг, магнію-20мг, кальцію – 34 мг і фосфору-32мг); пектин; амінокислоти; ферменти, що мають антибактеріальні властивості і сприятливо впливають на процес травлення.

Найголовнішим є те, що поживні речовини, що входять до складу інжиру, перебувають у відмінних пропорціях, за рахунок чого чудово засвоюються організмом. І виходить поживна дієта швидкого схуднення на солодких сухофруктах.

Властивості інжиру, сприяють зниженню ваги.

Кількість калію, що міститься в інжирі, обходить навіть банани і поступається лише горіхам. Як відомо, калій обов’язковий для нормальної роботи абсолютно всіх м’язів організму, особливо серцевої, а так само сприяє виведенню з людського організму надлишків рідини. Систематичне використання в споживаної їжі інжиру, забезпечить профілактику різних порушень у функціонуванні серцево-судинної системи.

Досить корисний інжир для представниць прекрасної статі людства, так як в ньому міститься чимала кількість заліза. Так, під час критичних днів (особливо при їх хворобливому протіканні) рекомендується щодня вживати приблизно 3 штучки даного плоду.

Також, до складу інжиру входить вітамін групи «B6», що відповідає за виробництво серотоніну, – так званого «гормону задоволення», що сприяє зниженню рівня холестерину в організмі.

До того ж, Інжир є єдиним рослиною, що містить кислоти (жирні), зокрема омега-6 і омега-3, потрібні для нормального функціонування нервової та серцево-судинної систем людського організму.

У харчуванні інжир використовується як сушеному, так і свіжому вигляді. Наприклад, у свіжому інжирі міститься близько 24% цукрів, а в сушеному – 50-70% цукрів. Сушений інжир солодкий так само як і фініки. І до речі, можна поєднувати улюблені сухофрукти на фінікової дієті.

В инжире також містяться речовини (баластні), що сприяють зниженню відчуття голоду, а зерна плода забезпечують поліпшення стану травлення організму. Вищевикладені властивості роблять цей плід чудовим засобом у боротьбі з надлишковою вагою.

Незважаючи на, порівняно, високу енергетичну цінність сушених плодів (на 100 г – 214 Ккал), через свою солідної цукристості, інжир стрімко викликає відчуття ситості, з цієї причини з’їсти його занадто багато, навіть при більшому бажанні, не вийде.

Для результативного пониження ваги достатньо всього лише пару разів на тиждень 1 із прийомів їжі змінити на інжир (наприклад, обід або вечерю – 3-4 плодами інжиру). При цьому заборонено комбінувати інжир з іншими продуктами. До вживання сушеного інжиру слід помістити його в охолоджену воду (приблизно на 30-40 хвилин), внаслідок цього, всі поживні речовини, що містять в цьому плоді, краще засвоюються організмом.

Інжир багатий на фруктозу і глюкозу. Так, на сушеному інжирі спостерігається наліт білого кольору, – це і є кристали глюкози. Тим, хто прагне схуднути, потрібно ставитися до нього з великою обачністю. Так, людям, що мають цукровий діабет, вживання інжиру зовсім протипоказано.

За допомогою інжиру не можна сильно знизити свою вагу, проте використовуючи його в раціоні, можна відчутно понизити стрес, що виникає при дієтах і відшкодувати запаси, необхідних організму, вітамінів і мінералів.

Якщо раптом під час дотримання дієти на сухофруктах. вам хочеться побалувати свій організм чимось смачним, то натомість цукерки вживете одну штучку інжиру (у 1 плоді в середньому міститься від 30 до 50 Ккал, 2 грами вуглеводів, а жирів він практично не містить). Інжир набагато корисніше, ніж цукерка і сприяє задоволенню потреби організму в споживанні солоденького без нанесення шкоди для вашої фігури.

Використання інжиру в кулінарії для схуднення

У приготуванні їжі інжир застосовується досить часто, але не слід їм зловживати, а також змішувати його з недоречними в поєднанні продуктами, оскільки він вельми калорійний.

Ми хочемо поділитися кількома рецептами страв, які не додадуть вам зайвих кілограмів, і в теж час є дуже корисними для вашого загального здоров’я.

Салат з інжиром

Якщо снідати салатом з інжиру, замість бутербродів і яєчні, то ви надовго забезпечите ситість організму, а серце легше буде справлятися з різноманітними навантаженнями.

Продукти:

    інжир – 300 грам; чорнослив – 150 грам; мигдаль – 2,5 ст. ложки; ацидофілін – 1 стаканчик; апельсинова цедра

Приготування:

Слід попередньо замочити в звичайній воді чорнослив, після чого промити його спільно з інжиром і тоненько порізати. Мигдаль обливаємо окропом, потім позбавляємося від шкірки і дрібно її нарізаємо. Всі перераховані продукти треба перемішати і посипати цедрою апельсина, а наостанок полити салатик ацидофілін. Салат буде дуже корисним, адже чорнослив для схуднення теж діє.

інжирні десерт з сиру

Вельми корисний, смачний, при цьому не сильно калорійний, виходить десерт з сиру (плюс інжир і апельсин).

Для інжирні десерту вам знадобиться 250 грам сиру, 2 штуки апельсина, 3-4 інжирні ягоди, 1 склянка вершків (нежирних) і 3 ст. ложки меду. Сир потрібно перетерти через сито, після чого додаємо нарізані маленькими шматочками апельсини, і подрібнений інжир. Наприкінці заправляємо десерт медом і ретельно все перемішуємо.

З отриманої маси інгредієнтів, робимо невеликі кульки і викладаємо їх на блюдце, охолоджене попередньо в холодильнику. Кульки покриваємо вершками (збитими), потім приблизно на 5 хвилин поміщаємо в морозильну камеру – і дієтичний десерт готовий до вживання.

Протипоказання у вживанні інжиру для схуднення

Інжир протипоказано вживати при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, панкреатиті, цукровому діабеті, особливо при ентеритах.

Не рекомендується використовувати інжир в їжі при значному ожирінні, оскільки організм з порушеним обмінним процесом не в силах його засвоїти, і як результат спостерігається подальше скупчуванню надмірної ваги.

Якщо ж у вас немає грунтовних проблем зі здоров’ям, то інжир, спожитий в розумних кількостях, можна приймати тривалий час, оскільки абсолютно ніяких негативних впливів на людський організм він не несе, а приносить лише користь.

Інжир моторно позбавить вас від розумового і фізичного перевтоми, при цьому поліпшити загальне самопочуття і наситить організм енергією. Систематичне вживання інжиру сприятливо впливає на процеси травлення, нормалізує обмін речовин в організмі, і в кінцевому підсумку ви станете власником відмінних форм.

Також:

  • інжир при дієті
  • рецепт приготування інжиру для дієти