Грейпфрут для схуднення | Уроки харчування

Грейпфрут для схуднення | Уроки харчування Грейпфрут для схуднення

«Людина, яка включає в свій раціон харчування грейпфрут, здатний за 12 тижнів скинути близько п’яти кілограмів зайвої ваги. При цьому не варто себе обмежувати в меню, виключаючи з нього різні продукти, або сидіти на строгих дієтах. Для того, щоб скинути зайву вагу, перед кожним прийомом їжі слід з’їдати половинку грейпфрута для схуднення. »

Це цитата з інтернету. Не знаю на скільки це правда.

Чим корисний грейпфрут? Чи сприяє цей фрукт схудненню?

Грейпфрут містить близько 90% води, 3-6% цукрів, близько 2% кислот, ефірне масло, пектинові речовини, мінеральні солі, вітаміни С (до 45 мг), В, D, Р. Так само він містить антиоксиданти, які знижують рівень холестерину в організмі і т. д.

Високий вміст вітаміну С – сприяє захисту від інфекцій в холоди, калій корисний для серця, кальцій – для кісток, залізо – для профілактики залізодефіцитної анемії. Ефірні масла й органічні кислоти, які містить червоний плід, покращують засвоєння їжі, стимулюють обмін речовин, сприяють виведенню з організму шлаків, позитивно впливають на здоров’я зубів.

Тобто при мінімумі калорій, грейпфрут дає організму багато вітамінів, клітковини. води і корисних речовин.

Як вживати грейпфрут, щоб схуднути?

Є Грейпфрутові дієти звичайно, але ті з них, які бачила особисто я, дуже малокалорійні, розраховані на короткий термін і думаю, що не дають довгострокового ефекту.

Тому, якщо вам подобається смак грейпфрута, то не включити його в своє меню – просто злочин.

Рекомендації: вживайте 1 2 червоного грейпфрута в перекус між основними прийомами їжі. До нього можна додавати сир або мигдальні горіхи. А якщо зробити який-небудь фруктовий салат. то взагалі подвійна користь – їж і худнеш!

Чи корисний грейпфрутовий сік при схудненні?

Ну ясна річ, що мова не йде про соки в коробках. А про користь свіжих соків давно сперечаються дієтологи.

Тому краще з’їсти цілий фрукт і отримати з нього максимум, ніж пити сік, в якому немає і половини користі цілого фрукта.

Сподобалася стаття? Поділіться, будь ласка з друзями: