Дробове харчування для схуднення – меню дрібного харчування на тиждень

Дробове харчування для схуднення – меню дрібного харчування на тиждень Дробове харчування для схуднення

Більшість дієт не дають довготривалого ефекту. Повернувшись до звичайного раціону, організм знову набуває втрачені кіло.

Саме з цієї причини багато жінок не можуть остаточно схуднути, продовжуючи ходити по замкнутому колу в пошуку кращої дієти. Однією з ефективних методик схуднення вважається харчування по годиннику.

Як схуднути на дробовому харчуванні і скласти меню на тиждень?

Принципи та ефективність

На відміну від строгих дієт і голодувань, раціон даної методики дозволяє втрачати жир, а не м’язову масу при схудненні, як найчастіше і відбувається. Живлення через рівні проміжки часу хоч і повільніше спалює зайві кілограми, зате ефект після того, як вам вдасться схуднути на дробовому харчуванні, зберегтися надовго.

Інша перевага раціону – це відсутність голоду. Система передбачає 6-8-міразовое харчування в день. При цьому втрата ваги за один тиждень може становити 1-3 кілограми в залежності від початкової маси тіла.

Єдина складність дрібного харчування – це строго розпланований графік прийому їжі, недотримання якого ставить під удар ефективність схуднення. Однак і цю проблему можна вирішити за допомогою корисних перекусів протягом дня.

Нескладним буде і організувати харчування на роботі. прихопивши з собою ланч-бокс з домашньою їжею. І хоча схуднути на дробовому харчуванні можна досить швидко, довго дотримуватися його не рекомендується. Максимальна тривалість – не більше 3-х тижнів при повторенні її 1 раз на 6 місяців. Пропонуємо кілька принципів, яких необхідно дотримуватися в меню дрібного харчування на тиждень:

Між прийомами їжі повинно пройти не більше 2,5-3 годин; Їсти необхідно 6-8 разів на день. З них: 1 сніданок, обід, полуденок і вечерю, а між ними – чотири невеликих перекусу; Сніданок повинен бути з’їдений протягом 1 години після пробудження; Перші два прийоми їжі повинні складатися переважно з складних вуглеводів, а що залишилися – з рослинного або тваринного білка; Розмір порції будь-якої страви – з долоню, об’єм рідини – склянка (стосується напоїв, супів і бульйонів); За 1 годину до сну можна випити склянку кефіру або свіжовичавлений сік з овочів; Гарячі страви повинні бути присутніми у трьох прийомах їжі; Дозволено солодке в невеликих кількостях, але тільки в першій половині дня; Вода, чай без цукру можна вживати в необмежених кількостях; Денна калорійність для жінки повинна становити 1200-1600 ккал. Розрахувати калорійність страв можна за допомогою спеціальних формул. Меню дрібного харчування на тиждень

У перший час вам буде складно самостійно складати меню дрібного харчування на тиждень. Пропонуємо приблизний план раціону на 7 днів:

1 день

Сніданок: Вівсяна каша, омлет з 2-х яєць і шматочок цільнозернового хліба;

Перекус: 1 велике яблуко і стаканчик маложирного йогурту;

Обід: Порція супу на курячому або овочевому бульйоні, 100 грам відвареного або запеченого м’яса (яловичина, курка або індичка), овочевий салат;

Перед сном: стакан кефіру.

Також:

  • меню дробове харчування