Дієта Усама Хамді на 4 тижні

Дієта Усама Хамді на 4 тижні Дієта Усама Хамді на 4 тижня

За яким принципом жінки вибирають дієти? Відомо, що найбільшою довірою користуються програми схуднення, які створюються професійними дієтологами. У більшості випадків дієти розробляються при врахуванні потреб і особливостей життя сучасних людей.

Професором Усама Хамді була створена особлива програма харчування, в якій приймаються до уваги хімічні процеси, що протікають в окремому людському організмі. Вона гарантує звільнення від 20 зайвих кілограмів за чотири тижні строгого проходження рекомендаціям. Той, хто зважився випробувати методику, приходять у розпач від отриманих результатів.

Друга назва дієти – яєчна. Велике місце в дієті Усама Хамді займає вживання варених яєць.

Яйця: користь чи шкода?

Звичайне яйце складається з набору повноцінних білків, легко засвоюваних організмом людини. Одне яйце, з’їдене за день, забезпечить приблизно 15% добового білкового нормативу. Амінокислоти яйця відразу включаються в роботу з будівництва нових тканин. У яйцях виявляється безліч мікроелементів і вітамінів, вкрай необхідних для життєдіяльності людини: біотин, холін, фолієва кислота, фосфор, кальцій, калій, вітаміни А, D, Е, В. Селен у складі яєць забезпечує їх антиоксидантні властивості.

За поживними властивостями яйця співставні з червоною і чорною ікрою. Одночасно одне яйце приблизно дорівнює невеликому шматку яловичини або келиху молока. У дієтичному харчуванні високо цінується їх баланс білків, мікроелементів, жирів і вітамінів. Яйця небезпідставно вважають повноцінним самостійним продуктом, який здатний засвоюватися людським організмом на 97%.

Яйця корисні:

    Для зміцнення судин і серця (вітамін Е); Для будівництва кісток і зубів (фосфор, вітамін D); Для профілактики проблем із зором (каротин); Для внутрішньоутробного розвитку плоду; Для виведення жирів і холестерину (лецитин, холін); Для поповнення енергетичних витрат.

Найбільшої шкоди від яєць, визнаний усіма – можливість заразитися сальмонельозом. Небезпека яйця можуть представляти і для алергіків.

Основні принципи дієти Усама Хамді За задумом автора, активну роль у хімічних процесах мають відігравати яйця. З вживання двох яєць і половинки грейпфрута на сніданок починається кожен день. Для кожного дня вказуються продукти, їх кількість і спосіб приготування. Слідувати рекомендаціям доведеться неухильно. Результат гарантується тільки при абсолютному виконанні вказівок. Важливо протягом дня випивати достатню кількість рідини. Дозволяється пити мінеральні води, трав’яні чаї, несолодкі компоти, соки з овочів і фруктів, вичавлені самостійно. Обсяг рідини не обмежується. Єдиний спосіб приготування для всіх продуктів (м’яса, овочів, риби, курки) – варіння на воді. Інший варіант – варіння на пару. При варінні не використовують солі і приправ. Ними можна приправити продукт вже на тарілці, але в дуже невеликих кількостях. Вживання масла та інших жирів заборонено. Заборона встановлюється на утримання меню: нічого не виключається, не змінюється місцями, нічого не замінюється. Якщо в меню не міститься вказівок на масу продукту, його можна споживати скільки буде потрібно для насичення. При непереборному почутті голоду з’їдаємо одну морквину, один огірок або салат листовий. Однак після попереднього застілля краще почекати години дві. Якщо дієта з якихось причин переривається, продовжувати її не слід. Процес доведеться починати з першого дня. Починається дієта Усама Хамді з меню для понеділка. Навіть якщо реальний день початку дієти – середа. Щоб не плутатися, краще починати процес з першого дня тижня. Абсолютно не допускається вживання цукру. Дієта Усама Хамді на 4 тижня

Меню першого тижня:

    День 1. Обід – вибираємо фрукт одного конкретного виду, кількість не обмежується. Вечеря – відварне м’ясо, або котлета, приготовлена??на пару. День 2. Обід – відварити біле куряче м’ясо, знявши шкірку. Вечеря – 2 яйця, миска салату з помідорів, моркви, огірка, перцю, салату (рукола), 1 апельсин. День 3. Обід – підсушуємо тост, з’їдаємо його з сиром і помідором. Вечеря – парова м’ясна котлета (варена яловичина). День 4. Обід – знову фрукт одного виду в будь-яких кількостях. Вечеря – салат з нарізаних овочів, нежирне м’ясо. День 5. Обід – варені овочі, кілька видів, 2 яйця. Вечеря морський – креветки або парова риба, салат (ендивій), 1 цитрус (апельсин). День 6. Обід – велика миска фруктів одного різновиду. Вечеря – салат листовий, м’ясо. День 7. Обід – улюблені варені овочі, куряче м’ясо, помідор, 1 цитрус. Вечеря – ще раз відварені овочі.

Меню другого тижня:

    День 1. Обід – салат листовий і 2 яйця. Вечеря – знову пара яєць, грейпфрут. День 2. Обід – ніжне м’ясо (м’ясний фарш), приготовані на пару, салат (айсберг). Вечеря – апельсин, відварені яйця – 2. День 3. Обід – свіжий огірок, м’ясо. Вечеря – цитрус, 2 яйця. День 4. Обід – парочка варених яєць з сиром, відварні свіжі овочі. Вечеря – повторюється пара яєць. День 5. Обід – приготуйте креветки (рибу). Вечеря – знову два яйця. День 6. Обід – помідори, м’ясо, апельсин. Вечеря – різноманітні фрукти. День 7. Обід і вечеря – курка з помідорами і цитрусом.

Меню третього тижня:

На кожен день призначається один продукт або одне блюдо. Його дозволяється їсти весь день, без урахування режиму, стільки, скільки необхідно для насичення.

    День 1. Фрукти різних видів. День 2. Овочі у вигляді салатів і відварні. День 3. Відварені фрукти і овочі. День 4. Риба, креветки, овочі – у відвареному вигляді. День 5. Курка чи м’ясо відварні, овочі. День 6 і 7. Фруктові дні.

Меню четвертого тижня:

На день визначається продуктовий набір. Його слід з’їсти в будь-якій послідовності і сполученнях, протягом усього дня.

    День 1. За 3 помідори і огірки, 200 г м’яса, тост, один фрукт. День 2. Тост, апельсин, 3 помідори, 200 г риби, ? частина курки, 4 огірки. День 3. 2 помідори, тост, 25 г бринзи (сиру), 2 огірки, апельсин. День 4. Грейпфрут, по 2 помідора і огірка, 200 г овочів приготованих на пару, ложка сиру. День 5. Листовий салат, 3 томата, пара яєць, грейпфрут. День 6 і 7. Тунець без масла з банки, тост, 200 г парових овочів, грейпфрут, по парі огірків і томатів.

Додатки до дієти Усама Хамді

Дозволені фрукти – апельсини, дині, абрикоси, яблука, груші, персики, кавуни, помело, мандарини, ківі, сливи. Виключаються – виноград, інжир, банан, манго, фініки.

З числа овочів виключається картоплю. Особливо рекомендується – цукіні (кабачки), квасоля (стручкова або суха), морква, горошок зелений.

З сирів вибираються сорти з жирністю до 30%. Можна брати знежирений натуральний сир.