Дієта при профілактиці інсульту. | Інвалідність та соціальний захист

Дієта при профілактиці інсульту. | Інвалідність та соціальний захист Дієта при профілактиці інсульту

Як я вже писав в одній зі статей. інсульт є підступною проблемою для багатьох людей. На заході його називають ударом, який змінює життя не тільки людини, яка отримала цей удар, але й життя оточуючих його людей. Тому інсульт простіше попередити, намагаючись знищити всі ознаки його появи на корені, ніж вилікувати.

Продукти, необхідні при профілактиці інсульту.

Продукти, що знижують холестерин.

Холестерин є однією з причин розвитку інсульту. При постійному стеженні за його рівнем, який повинен бути менше 5 миллимоль / літр (або менше 200 міліграм / децилітр), знижується ризик розвитку інсульту на 25%.

Для зниження холестерину необхідно дотримуватися дієти, яка повинна бути насичена такими продуктами:

    соєві продукти; мигдаль; вівсяні пластівці.

Дана група продуктів здатна понизити холестерин в організмі людини на 40%, що рівносильно зниженню холестерину при застосуванні спеціальних медичних препаратів.

Продукти, збагачені магнієм, калієм і фолатом.

Для того щоб збагатити організм калієм, магнієм і фолатом, необхідно якомога більше вживати в їжу свіжих фруктів і овочів. Дані продукти є багатими джерелами антиоксидантів, що запобігають запалення і утворення бляшок на стінках артерій. Вони мають здатність розширювати кровоносні судини, що призводить до поліпшення кровообігу.

Раціон, насичений калієм знижує ризик захворювання інсультом на 30%. Особливо багаті цим елементом такі продукти, як банани і чорнослив. Для профілактики інсульту, на добу бажано з’їдати 2-3 банана, або жменю чорносливу.

Фолат також є одним з елементів, що запобігає розвиток інсульту. Його багатий зміст мається на квасолі і шпинаті.

Але крім цих двох елементів існує ще один, необхідний для профілактики інсульту – це магній. Вживання їжі багатої на магній, особливо в поєднанні з кальцієм, допомагає знизити артеріальний тиск. Молоко, наприклад, є продуктом, що містить і магній і кальцій (природно молоко має бути знежиреним). Його бажано пити щодня не менше 2-х склянок. Великий вміст магнію мається на таких продуктах, як чорна квасоля, шпинат і палтус.

Продукти, які необхідно виключити з харчування при профілактиці інсульту.

Виключити з раціону якомога більшу кількість солі.

Як відомо сіль містить багато натрію, що згубно впливає на організм при профілактиці інсульту. Звідси випливає, що з раціону харчування необхідно виключити якомога більше продуктів, що містять натрій. Натрій міститься не тільки в солі. Більше 80% відсотків його змісту присутній в перероблених продуктах таких, як соуси і кетчупи. Тому намагайтеся не вживати ці продукти в їжу.