Дієта при герпесі – наскільки необхідно її дотримуватися

Дієта при герпесі – наскільки необхідно її дотримуватися Дієта при герпесі – наскільки необхідно її дотримуватися

14 січня 2014

Збалансоване харчування людини є чинником, який сприяє процесу одужання. Дієта при герпесі Герпес – повзучий вірус повинна бути спрямована в першу чергу на те, щоб активізувати імунну систему і запобігти подальше розмноження вірусу. Вживання певних продуктів харчування має стати складовою частиною комплексного лікування герпесної інфекції.

Які продукти можуть завдати шкоди

У період активної фази герпесу необхідно велику увагу приділити харчуванню. Не всі продукти можна вживати в цей період. Від характеру харчування буде залежати те, як протікає захворювання. З харчового раціону слід виключити такі продукти:

    каву, міцний чай алкоголь цукор шоколад свіжа випічка, борошняні вироби (з борошна вищого сорту) виноград, родзинки арахіс

При вживанні цих продуктів у період загострення герпесу відбувається значне пригнічення імунної системи Імунна система – як вона працює? . вірус буде активно розмножуватися. Під час появи на шкірі і слизових герпетичних висипань особливо важливо пити рідину в достатній кількості. Рекомендується пити чисту воду або трав’яні чаї. Для приготування чаю можна використовувати листя м’яти М’ята та її корисні властивості: ароматна свіжість. квітки ромашки, материнку. Трав’яні чаї необхідно пити замість звичайного чорного чаю, що чинитиме оздоровчу дію на організм в цілому.

Якщо людина під час хвороби не буде дотримуватися водно-питний режим, то це може привести до погіршення загального стану внаслідок вірусемії (наявність вірусу герпесу в крові). Дуже хорошим лікарським засобом є відвар шипшини. Це дивовижна рослина має унікальні властивості, за змістом важливого вітаміну С перевершує навіть відомі цитрусові (лимон). Відвар можна приготувати в термосі, пити його протягом дня по одній третині склянки. Обмеженням щодо застосування шипшини є захворювання травного тракту в період загострення (наприклад, гастрити на тлі зміни кислотності або виразкова хвороба)