Дієта на сухому вині

Дієта на сухому вині Дієта на сухому вині

Французький поет Поль Валері якось сказав: «Цивілізація вимірюється вином і сиром». І, справді, ці два продукти у Франції вживаються у величезній кількості. Вино входить в щоденне меню жителів цієї чудової країни в розумних межах (один-два келихи), і вважається, що саме завдяки йому французи веселі, дотепні, рухливі, досить стрункі і менше страждають захворюваннями серцево-судинної системи.

Дійсно, що містяться в сухому вині елементи сприяють зниженню тиску, покращують мінеральний, азотистий і вуглеводний обмін, допомагають знизити стрес, алергічні та бактерицидні впливу на організм людини. Пелюсткова дієта. наприклад, не включає алкоголь у свої шість етапів схуднення.

Дієта на сухому вині не призначена для молодих людей (до 21 року), осіб, які мають проблеми з шлунком, вагітних, годуючих і тих, чий спосіб життя не дозволяє вживати алкоголь протягом дня (пересування на машині, відповідальні операції). Кращий час для її застосування – тривалі свята або відпустку, коли можна розслабитися і отримувати задоволення. Для проведення п’ятиденної «сесії» потрібно придбати яблука, помідори, огірки, яйця, сир і пляшку якісного вина. Розподіл продуктів може бути наступним: вранці – яйце і помідор, через 2 години – яблуко, ще через 2 години – сир (200 гр.) І огірок, через 3 години – 150-170 мл. сухого вина. Таким чином, на прийом їжі відводиться інтервал в 7:00, тому ранковий сніданок не повинен бути дуже раннім. Дієта є досить жорсткою, тому що денна калорійність споживаної їжі не перевищує 600 ккал.

Дієта з сухим вином грунтується на такій властивості цього напою як здатність розщеплювати жири і виводити холестерин з організму. Цими властивостями володіють як червоні, так і білі сухі вина. Більш того, антистресові властивості вина сприяють нормалізації стану нервової системи, яка часто дає сигнал створити захисний жировий шар у разі схильності людини постійним стресам. Тому французький дієтолог Монтіньяк рекомендував дієту з двома келихами сухого вина в день, що сприяє легкому переварюванню важкої їжі. Звертаємо Вашу увагу й на те, що культура щоденного вживання вина в таких країнах, як Франція складалася століттями, тому, застосовуючи дієту з сухим вином, потрібно уважно стежити за станом здоров’я і вчасно «сходити» з дієти, щоб вживання провина не зросла і не перейшло в шкідливу звичку.