Дієта Майї Плісецької “Не жерти!” – меню, адаптація і вихід з дієти

Дієта Майї Плісецької “Не жерти!” – меню, адаптація і вихід з дієти. Дієта Майї Плісецької “Не жерти!”

Сучасним жінкам, стурбованим власною фігурою, властива деяка заздрість до балеринам. Справді, ось у кого фігура так фігура! Тому інтерес до режиму харчування балерин абсолютно виправданий. А якщо мова йде про велику балерині, тим більше.

Майя Плісецька вражає уяву досягненнями на сцені і в житті. Її постійно підтягнутий зовнішній вигляд змушує задуматися, якими зусиллями він досягається. Репортери неодноразово намагалися дізнатися, в чому секрет її стрункості. І завжди отримували відповідь: Секрет простий – “Не жерти! “.

Грубувато, але, по суті, вірно. Втім, Плісецька не приховує основних принципів, яких дотримується в повсякденному харчуванні.

Харчування Майї Плісецької

балериною доводиться щодня витримувати важкі фізичні навантаження. Тому в раціон харчування включаються всі необхідні компоненти. Проте продукти підбираються такі, які постачають енергію, але не дають збільшення у вазі.

Білкові продукти представлені відварною нежирним м’ясом, переважно яловичиною, телятиною. Вживається в їжу морська риба, приготовлена??на парі. Обов’язково в раціон включається м’ясо птиці. Молочні продукти забезпечують організм активним кальцієм. Однак підбираються продукти з молока по мінімальному вмісту жиру. Дуже важливі для зовнішнього вигляду вуглеводи. Постачальниками вуглеводів для балерин служать рис, овес, гречка, овочі, хлібні зернові продукти. Жири представлені рослинними оліями, а також тією кількістю, що міститься в білкових продуктах. Щодня балерини з’їдають багато фруктів і овочів. Особлива згадка – про рідини. Її кількість не обмежується. Воду п’ють постійно, чисту, фільтровану, мінеральну. Борошняним виробам і солодощів в раціоні балерин місця немає. Кількість солі максимально обмежено. Замість солі вони воліють соєвий соус.

Майя Плісецька пропонує покласти на тарілку порцію їжі, і половину прибрати. Залишився кількість буде цілком достатнім для насичення.

Щоб отримувати енергію з продуктів в необхідному обсязі, балерини практикують п’ятиразове харчування. Невеликі порції, що з’їдаються через однакові часові проміжки, перешкоджають відчуттю голоду. Цей підхід дозволяє розподілити рівномірно необхідний набір продуктів, орієнтуючись на максимальний пік навантажень. Тому протягом всього трудового дня балерини повні сил і здатні витримувати значні навантаження.

Обов’язково проводиться підрахунок калорій в кожному з’їдаємо блюді. Кожна танцівниця на пам’ять пам’ятає таблицю калорійності і ніколи не дозволить собі перевищити норму. Втім, зменшення обсягів їжі дозволяє зрідка балувати себе смачними десертами.

Дієта Майї Плісецької

У Майї Плісецької також траплялися періоди, коли виникала необхідність швидко скинути кілька кілограмів. Для цих випадків у неї в запасі є особлива дієта. Вона дає можливість за п’ятнадцять днів скинути від 8 до 11 кілограм.

Для цього необхідно:

    На 2 тижні забути, що таке шоколад і кава; Прибрати з раціону яйця, м’ясні продукти, картопля, помідори, виключити з практики приправи і спеції; Скласти основний поживний раціон з сочевиці, ячменю, вівса; Активно харчуватися самими свіжими овочами (некрохмалистими) і фруктами (несолодкими), з усіх видів капуст вибирати брокколі; Як джерело білка зрідка з’їдати рибу.

Харчування протягом доби залишається дробовим, низькокалорійним. У проміжках між їжею можна з’їдати яблуко, або щось з дозволених овочів.

Меню одного дня дієти від Майї Плісецької:

    Сніданок: можна з’їсти кілька ложок маложирного сиру і випити склянку підігрітого молока. Або випити трав’яний чай, з’їсти дрібну ложку меду, шматочок житнього хліба з тонким шаром натурального вершкового масла. Або з’їсти тарілку вівсяної каші, звареної на воді. Обід: обов’язково з’їдається углеводистой блюдо – відварний рис, наприклад. Салат зі свіжих овочів, або ті ж овочі, приготовані на пару. Можна випити невелику чашку овочевого бульйону. Полудник: дозволяється з’їсти великий фрукт (яблуко). Вечеря: на столі з’являється риба з гарніром зі свіжих овочів, або просто склянку нежирного кефіру.

Адаптація до дієти

Дієта надзвичайно сувора. Непідготовленій людині важко буде її почати. Щоб організм не відчував стресу через різкі обмежень, слід попередньо провести пару розвантажувальних днів.

Меню початкового розвантажувального дня:

    Сніданок: випити келих томатного соку. Прекрасно, якщо сік ви приготуєте самі, за допомогою соковижималки. Обід: доведеться випити вже два келихи соку і з’їсти скибочку хліба з житнього борошна. Вечеря: знову п’ємо томатний сік – один стакан.

Меню другого розвантажувального дня:

    Сніданок: випиваємо стакан біокефіру 1% жирності. Обід: до склянки кефіру додається 1 шматочок хліба, бородінського або іншого житнього. Вечеря: 1 стакан кефіру.

Кефір дозволяється замінити прісним молоком з мінімальним показником вмісту жиру.

Розвантажувальні дні сприяють виведенню з організму запасів раніше поглиненої їжі, і готують його до повноцінного сприйняття дозволених в період дієти продуктів.

Вихід з дієти Майї Плісецької

Вихід з дієтичного режиму здійснюється шляхом поступового запровадження в раціон по одному продукту. Процес виходу повинен становити в ідеалі два тижні, мінімум днів десять.

Не слід забувати про фізичні навантаження. Рух, виконання вправ, навантаження на м’язи і зв’язки – обов’язковий компонент формування стрункої фігури.

Отримані за час строгих обмежень результати слід зберігати. У цьому допоможуть фізичні вправи, а також скорочення обсягу з’їдається за раз їжі.

Контроль за кількістю і якістю поглинається їжі, самодисципліна, спортивний спосіб життя забезпечать стрункість на довгі роки. А разом з ними і здоров’я.