Дієта для зачаття | BeautyInfo

Дієта для зачаття | BeautyInfo Здорова дієта для зачаття

Дуже важливо, щоб мати і батько, бажаючі зачати дитину, дотримувалися здорової дієти, що включає цільні екологічно чисті продукти. Нижче перераховані десять продуктів, що сприяють зачаттю, якими ви можете доповнити свій раціон.

1. Квасоля багата залізом, яке знижує ризик безпліддя, що виникає через проблеми з овуляцією. Для жінок формула наступна: чим більше надходить заліза, тим нижчий ризик безпліддя. Що поступає з рослин залізо більш ефективно, ніж залізо тваринного походження, і так само ефективно, як препарати заліза. Стакан білої квасолі забезпечить жінку половиною рекомендованої денної норми заліза. Її можна їсти в супах або зробити салат з квасолею. Іншими багатими джерелами заліза є сочевиця, шпинат, гарбузове Семек, чорна патока.

Ще один плюс: завдяки високому вмісту білка і клітковини квасоля покращує метаболізм інсуліну, що дуже важливо для зачаття, так як високий рівень інсуліну порушує овуляцію і ускладнює прикріплення заплідненого яйця до стінки матки.

2. Оливки містять корисні жири, що мають величезне значення для підтримки нормального гормонального фону і репродуктивного здоров’я у чоловіків і жінок.

Інші джерела здорових жирів – оливкова олія, рапсова олія, авокадо, горіхи.

Одночасно скоротите споживання насичених жирів, відмовтеся від вживання рафінованих жирів, які, з невідомих поки причин, значно знижують фертильність.

3. Мигдаль, як і оливки, багатий корисними мононенасиченими маслами, сприятливо впливають на здатність жінок до зачаття. Аюрведическая медицина звертає увагу й на енергетику, і на поживну цінність продуктів, і згідно з «законом про подібність» мигдаль – насіння рослини, яка дає початок життя, тому він зміцнює репродуктивну систему і збільшує фертильність.

4. Важливим для чоловічого здоров’я є солодкий болгарський перець, який багатий вітаміном С. Вітамін С підвищує кількість сперматозоїдів, їх морфологію і рухливість. Іншими прекрасними джерелами вітаміну С є перці, персики, полуниця, брокколі, апельсиновий сік, папайя.

5. Козій сир та інші жирні молочні продукти підвищують фертильність, в той час як нежирні і знежирені молочні продукти зменшують здатність жінки до зачаття. Дослідники з’ясували, що жінки, що з’їдають дві або більше порцій молочних продуктів з пониженим вмістом жирів в тиждень, частіше мали проблеми з овуляцією, ніж жінки, які вживали жирні молочні продукти.

Причина – жиророзчинні субстанції в жирних молочних продуктах покращують функцію яєчників. Віддавайте перевагу козячим сирам, йогуртам і іншим продуктам, тому що більшість людей легше засвоюють НЕ коров’ячий, а козячий жир.

6. Насіння соняшнику багаті вітаміном Е, життєво важливим для здоров’я сперми. Деякі дослідження показують, що вітамін Е прискорює рухливість сперматозоїдів. Крім того, вітамін Е посилює здатність сперматозоїдів до проникнення в яйцеклітину. Полчашки насіння соняшнику забезпечують добову потребу в цій речовині. Мигдаль, шпинат, томатна паста і зелень ріпи теж багаті вітаміном Е.

7. Соя містить фітоестрогени – рослинні естрогени, що допомагають збалансувати рівень гормонів в жіночому організмі. Фітоестрогени захоплюють клітинні рецептори естрогену і таким чином заміщають шкідливі ксеноестрогени з пестицидів і промислових м’ясомолочних продуктів.

Проте вживання великої кількості переробленої сої (соєвого молока та протеїнових порошків з сої) може призвести до протилежного ефекту – надлишок фітоестрогенів в крові веде до зниження вироблення організмом власного естрогену.

Тому будьте помірні, їжте сою в невеликих кількостях, що не більше чверті чашки в день, і віддавайте перевагу найменш переробленим продуктам, таким як соєвий сир тофу, темпі (замочені, очищені, зварені до напівготовності і пресовані соєві боби), і Едам (варені стручки недостиглої сої).

8. Капуста білокачанна та інші рослини сімейства хрестоцвітних містять хімічний компонент дііндолілметан (DIM), що нормалізує гормональний баланс в жіночому організмі. Зайвий естроген з забрудненого навколишнього середовища, промислові м’ясомолочні продукти можуть викликати надлишок естрогену. DIM пов’язує ці токсичні речовини і допомагає організму позбавитися від них. Багатим джерелом DIM є також брокколі, капуста брюссельська, білокачанна, кольорова, листова і інші члени родини капустяних.

9. Сливи мають самої високою потужністю абсорбції вільних радикалів з усіх фруктів і овочів. Антиоксиданти дуже важливі для запобігання ушкоджень вільними радикалами репродуктивних органів і можуть зупинити пов’язане з віком жіноче безпліддя.

До того ж сливи багаті клітковиною, яка допомагає тілу позбавлятися від надлишку естрогену, що викликається поганою екологією. Такими ж властивостями володіють родзинки, ягоди, шпинат, брюссельська капуста.

10. Устриці містять багато цинку, який допомагає зберігати оптимальну кількість сперматозоїдів, зменшуючи надлишок естрогену у чоловіків. Цей мінерал також важливий для жінок, так як він зменшує ризик викиднів, але джерело цинку в цьому випадку повинен бути іншим: під час вагітності або при спробах завагітніти жінкам слід уникати устричних.

Альтернативними джерелами цинку можуть бути тверді сири: пармезан, чешир і чеддер, а також яйця, цільні зернові продукти, нешліфований рис, бразильський горіх і кедрові горішки.

Посилання по темі

Залишити коментар (0)

Також:

  • продукти які сприяють зачаттю