Дієта для домогосподарки Ради фахівців – Дієтологія на

Дієта для домогосподарки Ради фахівців – Дієтологія на

У жінки, іменованої домогосподаркою, три напасті, на які вона має звичку скаржитися: необхідність постійно носитися по магазинах за продуктами, необхідність без перерви готувати і розповзається талія. Якщо її сім’я складається хоча б з трьох членів – це вже орава, що вимагає від жінки значних зусиль, кулінарних в першу чергу. Домогосподарка пробує їжу, поки готує, потім ділить трапезу з домочадцями, а потім, можливо, ще й доїдає за дітьми або чоловіком. Щоб контролювати свою вагу, непрацюючої жінці всі ці моменти потрібно строго враховувати.

Ось кілька простих правил, яких непрацюючим жінкам треба б дотримуватися: Ніколи ні за ким не доїдайте. Віддавайте собі звіт в тому, що ви споживаєте чимало калорій, пробуючи їжу в процесі приготування їжі. Користуйтеся порадами професійних кухарів: після проби їжу сплюньте і рот прополощіть водою. Якщо ви цілий день вдома, а домочадці навчаються і працюють, їм калорій потрібно більше, ніж вам. Вам же необхідно суворо контролювати якість і кількість їжі, яку ви вживаєте в перебігу дня.

Основних шляху зберегти як свою фігуру, так і своє здоров’я, два. Перший – переводити все сімейство на дієтичне харчування, що може бути сприйнято ним як на “ура”, так і в багнети. Другий шлях – дотримуватися строгої дієти, коли ви одна, контролюючи всі перекушування, чаювання і дегустацію підготовлюваної їжі, які вже увійшли в повсякденне звичку.

У кожному разі, купуючи їжу для сім’ї, доведеться дещо докуповувати окремо для себе. Дієти терплять фіаско, якщо людина починає напихати себе нелюбимої їжею. Однак у кожного знайдуться одне – два улюблених дієтичних страви, щоб себе побалувати!

Харчуватися окремо не завжди виходить, тому вам доведеться або обмежувати кількість з’їдається, або вибирати для себе менш калорійні страви. У першому випадку ви ставите для себе невелику тарілку. У другому – їсте певні продукти, керуючись принципом роздільного харчування. Наприклад, на вечерю – солянка з капусти і тефтелі. З’їжте або солянку, або тефтелі (зрозуміло, добре б, щоб і те, й інше було не надто жирним). Ще краще – попередньо ознайомитися з теорією сполучуваності продуктів і керуватися нею при готуванні.

Час теж має значення. Слідкуйте, щоб між вашими навіть найлегшими перекушуваннями проходило не менше 2 годин. Оптимальним вважається перерву в 3 години. “Голодувати” між вечерею і сніданком ви повинні не менше 12 годин, а оптимально – 14. Це означає, що якщо ви повечеряли в 18-20 годин, поснідати ви повинні не раніше 8 ранку. Вночі кров очищується, і відбувається нормалізація обміну речовин. Якщо вам важко простягнути вечір до сну без їжі, перенесіть на пізніший час момент ранкової трапези.

Користуйтеся перевагами, які у вас є – немає необхідності ходити на роботу, кухня і домашній раціон повністю в ваших руках, і навіть при дуже скромному бюджеті цілком можна розрахувати для себе дієтичне харчування.

Чи обов’язково дотримуватися саме теорії роздільного харчування? Ні. Ви з тим же успіхом можете користуватися теорією калорійності, теоріями Монтіньяка або Аткінса. У всіх цих випадках живлення і раціон відрізнятимуться. Утримуйтеся тільки від коротких скорочених дієт, так як вам необхідно вибрати щось таке, що дозволить зберігати відмінну фігуру все життя.

Обговорити цю статтю на форумі