Чим корисні яблука | Для схуднення і здоров’я

Чим корисні яблука | Для схуднення і здоров’я Яблуко – для дієтичного харчування

Яблуко – дуже корисний для нашого організму фрукт, в ньому міститься безліч корисних елементів, причому саме в цьому фрукті їх поєднання визнається дієтологами найбільш вдалим.

Чим корисні яблука . Вони багаті:

    Вітаміном С, необхідним для імунної системи. Вітаміном А, який необхідний для нормального обміну речовин, для очей і кісток, шкіри. Вітамінами групи В, які забезпечують нормальну роботу нервової, серцево-судинної і травної систем. Вітаміном G, необхідним для нормального травлення та зростання, цього вітаміну в яблуках більше, ніж в інших фруктах. Залізом, яблука корисні при схильності до анемії.

Яблучні насіннячка містять велику кількість йоду, правда, за умови, що йод містився в грунті, там, де вони виросли. Так що якщо яблучко вирощено в середній смузі Росії, де грунти бідні йодом, і в насінні його дуже мало.

А також разом з яблуком, наш організм отримає необхідну йому клітковину (розчинну – пектин, і нерозчинні волокна клітковини), яка знизить рівень поганого холестерину, запобіжить запори і посприяє схудненню.

    Для травлення корисні також і яблучна і винна кислоти, які також містяться в цих фруктах.

Завдяки цим корисним властивостям, яблука рекомендують людям з порушенням обміну речовин.

Флавоноїди, також містяться в яблуках, скоротять ризик серцево-судинних захворювань, розвитку раку.

Для тих, хто хоче схуднути, яблука корисні як низькокалорійний продукт. Середнього розміру яблуко містить 70-100 калорій, при цьому організм отримує необхідні цукру. Добре відомі яблучні дієти.

Рекомендуємо:

Яблуко, з’їдене після їжі, збереже ваші зуби, яблучний сік нейтралізує бактерії, руйнують емаль зубів.

Американські вчені знайшли ще одну корисну властивість яблука:

регулярне вживання яблук і яблучного соку запобігає руйнуванню клітин мозку, що приводить до втрати пам’яті.

Вчені Ноттінгемського науково-дослідного інституту стверджують, що:

щотижневе вживання 5 яблук сприяє зниженню рівня респіраторних захворювань (включаючи астму).

Як вживати яблука?

Ідеально – в сирому вигляді, або після мінімальної термічної обробки, щоб зберегти всі корисні речовини. Але печені яблука багатшими пектином, ніж сирі.

Імпортні яблука покриваються воском для кращого зберігання, його попередньо треба змити теплою водою.

У шкірці міститься багато клітковини, тому її також краще з’їдати.

Чому ще популярні яблука? Цей фрукт має, напевно, найбільше різноманіття сортів і смаків, кожен знайде яблуко для себе.

Цікава стаття? Поділіться з друзями: